100 milyon indirilen uygulama hırsız çıktı

100 milyon indirilen uygulama hırsız çıktı

Mobil güvenlik platformu tarafından yapılan açıklamada 100 milyondan fazla indirilen bir uygulamanın kullanıcılardan para çaldığı açıklandı.

Şüpheli aktivitelerde bulunan uygulamalar arasına bugün bir yenisi eklendi. Üstelik VivaVideo isimli bu uygulama, Google Play Store'da 100 milyondan fazla indirildi ve 12 milyonu aşkın kullanıcı tarafından puanlandırıldı. Uygulamanın yaptığı şeyse kullanıcılarından resmen para çalmaktı.

20 milyon şüpheli işlem

VivaVideo'nun nasıl bir yöntem izlediği mobil güvenlik platformu Secure-D tarafından paylaşıldı. Secure-D, 2019 yılının başından bu yana algoritmalarının VivaVideo uygulaması kaynaklı 20 milyondan fazla şüpheli satın alma işlemi tespit ettiğini açıkladı. Uygulama geliştiricileri kullanıcılarından resmen para çalıyordu.

Bu yöntemle parası çalınan gerçek kişilerin telefonunu inceleyen Secure-D, VivaVideo'nun v7.3 sürümünde gerçek zamanlı olarak abonelik talebi yakalamayı başladı. Bu talep kullanıcının yetkisi olmadan otomatik olarak yapılıyordu. Bunun yanı sıra uygulamanın istediği izinler de halihazırda gereğinden fazlaydı.

Türkiye'de henüz etkili olmadı

Uygulama şu an için ülkemizde bildirilen bir etki göstermemiş olsa da bu durumun böyle kalacağı anlamına gelmiyor. En nihayetinde abonelik sistemi üzerinden çalışan uygulama, indirdiğiniz durumda ülkemizdeki kullanıcıların bilgilerini de toplama ve kullanıcılar adına ödeme yapma riskini bulunduruyor.

27 milyon dolarlık vurgun

Kullanıcılarından premium üyelik parasını alan ancak özellikleri onlara sunmayan uygulama, bu yöntemle 19 ülkedeki kullanıcılarından 27 milyon dolara yakın para kazanmayı sağladı. Secure-D, bu gibi olaylardan kaçınmak için uygulama ve geliştiricisi hakkında internette bilgi edinmek ve istenen izinleri kontrol etmek gibi önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: WEBTEKNO

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.