'100 kilometrede bir havalimanı hedefine ulaşılacak'

'100 kilometrede bir havalimanı hedefine ulaşılacak'

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, 5 yeni havalimanı planlandığını belirterek, "Hizmete girmesiyle her 100 kilometrede bir havalimanı hedefine ulaşılacak" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye'de mevcut havalimanı sayısının 53 olduğunu, Ordu-Giresun ve Hakkari Yüksekova havalimanlarının hizmete girmesiyle bu sayının 55'e yükseleceğini bildirdi.

Halkın havayolunu sevdiğine dikkati çeken Yıldırım, ülkenin her bölgesinden havalimanı talebi geldiğini kaydetti. Mevcut havalimanları yönetiminden ise geliştirme yönünde talep aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Elimizden geldiği kadar bunlara cevap vermeye çalışıyoruz. Çünkü bütün havalimanları para kazanmıyor. Biz onu öncelemiyoruz, önceliğimiz vatandaşımızın konforlu, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım imkanına kavuşması" diye konuştu. 

Genel Müdür Yıldırım, yeni havalimanı projelerinin bulunduğunu; Antalya'nın batısı Demre, Kaş ve Finike bölgesine havalimanı yapımı için çalışmaların başladığını söyledi.

Rize-Artvin arasına yapılması planlananın, Türkiye'nin deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı olacağını belirten Yıldırım, "Karaman, Yozgat ve Edirne'ye de havalimanı yapılması düşünülüyor. Böylece Türkiye'de havalimanı sayısı 60'a çıkacak" ifadelerini kullandı.

Bu havalimanlarının hizmete girmesiyle "her 100 kilometrede bir havalimanı" hedefine ulaşacaklarını anlatan Yıldırım, birçok ülkede bunun bir örneğinin bulunmadığına işaret etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.