100 bin binaya "Bina Kimlik Belgesi" verilecek

100 bin binaya "Bina Kimlik Belgesi" verilecek

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu yıl 100 bin binada uygulanacak projenin "binaların nüfus cüzdanı" olacağını söyledi.

Katıldığı bir televizyon kanalında Türkiye'deki binaların durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, Coronavirus salgını sonrası gündemlerden birinin tüm dünyanı da etkilendiği iklim değişikliği ve depremle mücadele olacağını ifade etti.

Türkiye'de yaklaşık 7 milyon riskli binanın olduğunu belirten Kurum, "Türkiye'de yaklaşık 28 milyon bağımsız bölüm var. Bu bağımsız bölümlerin 6,7 milyonu riskli. Bunların da 1,5 milyonu acilen dönüştürülmesi gereken konutlar. Biz göreve gelir gelmez bir hedef ortaya koyduk. Acil öncelikli dediğimiz 1,5 milyon konutun 5 yıl içerisinde her yıl 300 bin konut dönüştürmek suretiyle toplamda 1,5 milyon acil öncelikli konutun dönüşümünü sağlamak." dedi.

Toplama alanları ile ilgili de konuşan Kurum, Millet Bahçeleri'nin toplanma alanı olacağını söyledi. Kurum, "İstanbul'umuzun 39 ilçesinin hemen hemen tamamında Bakanlığımızın kentsel dönüşüm projelerini görebilirsiniz. Bunlar bittiği zaman çok örnek yerleşim alanları olacak. Bu alanlarda, şu anki inşaat teknolojileriyle birlikte de en son teknolojileri kullanıyoruz. Akıllı şehir uygulamaları yapıyoruz. Yeşil alanlarla birlikte Millet Bahçeleri yapıyoruz. Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." ifadelerini kullandı.

Bina Kimlik Belgesi'nin hayata geçirileceğini ifade eden Kurum, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi. Bu aslında binaların nüfus cüzdanı. Binaya ilişkin her türlü bilgiye üzerindeki QR kodunu okutarak erişebiliyorsunuz. Nisan ayı itibariyle projemize başlayacağız. Bu yılda 100 bin binada sistemi uygulamayı ve zorunlu hale getirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.