10 maddelik yardım planı hayata geçti

10 maddelik yardım planı hayata geçti

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye mültecilerle ilgili konuları görüşmek için yaptığı ziyarette mutabakata varılan 10 maddelik eylem planı için çalışmalar başladı.

Başbakanlık AFAD ve Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) arasında sınırdaki mültecilere yardım konusunda işbirliği yapılmasına dair madde kapsamında AFAD ve THW arasındaki ilk toplantı geçen hafta yapıldı.

ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULACAK

Daire başkanları seviyesinde gerçekleşen toplantıya Başbakanlık AFAD Uzmanları, Türk ve Alman Dışişleri yetkilileri de Başkatiplik seviyesinde katıldı. Görüşmelerde iki kurumun yapabileceği başlıklar ele alınırken Alman kurumu işbirliğinin liderliğini AFAD'ın yapmasını önerdi. Yapılacak işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin belirtildiği görüşmelerde iki kurum bünyesinde çalışma gruplarının oluşturulmasına da karar verildi.

AVRUPA'YA SİTEM ETTİLER

İki kurumun yetkilileri ve Cenevre özel temslicisi geçtiğimiz hafta Kilis Öncüpınar ve sınırdaki Öncüpınar Barınma Merkezi ile Gaziantep'teki barınma merkezlerini ziyaret etti. Bölgede mültecilerle görüşen Alman heyetine Suriyelilerin, Türkiye'den övgülerle söz ettikleri Avrupa'nın Suriye meselesindeki sessizliğine ise sitemde bulunduğu öğrenildi.

Yeni Şafak 


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.