10 dilde Kur’an-ı Kerim meali basılacak

10 dilde Kur’an-ı Kerim meali basılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran-ı Kerim'in farklı dillere çevirisi konusunda çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Önceki yıllarda 15 dilde meal yayınlanırken bu yıl Korece, Farsça, Litvanca dillerinin de aralarında bulunduğu en az 10 dilde mealin basımı yapılacak. Çevirisi yapılan Kuran-ı Kerim mealleri dijital ortamda da erişime açılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hiçbir Lisan Kuransız Kalmasın" sloganıyla başlattığı meal projesiyle, bu yıl Kuran-ı Kerimi en az 10 farklı dile çevirecek. Farklı dillerdeki çeviriler, dillerin konuşulduğu coğrafyalara gönderilecek. Bu kapsamda, Ukraynaca, Kırgızca, Arnavutça, Portekizce, Boşnakça başta olmak üzere İngilizce, Bulgarca, Korece, Farsça ve Litvanca dillerinde Kur'an-ı Kerim meali yayımlanacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, bu yıl en az 10 farklı dilde Kuran-ı Kerim mealini basmayı hedeflediklerini belirterek, Ukraynaca, Kırgızca, Arnavutça, Portekizce ve Boşnakça Kuran-ı Kerim mealimizin yayına hazırlık süreci devam ediyor. Bunların akabinde İngilizce, Bulgarca, Korece, Farsça ve Litvanca dilinde çalışmalar başlatacağız. Bu dillerin üzerinde çalışıyoruz. Bu dillerdeki Kuran-ı Kerimi, 2016 yılında basmış olacağız. Hedefimiz aşama aşama bütün dillerde Kuran-ı Kerim meali basmak" dedi.
Dillerin konuşulduğu coğrafyalara gönderilecek

Kaplan, çeviri işlemleri tamamlandıktan sonra çevrisi yapılan dillerin konuşulduğu coğrafyalara gönderilmesinin gerçekleştirileceğini ifade etti. Kaplan, Amacımız İslamın rahmet mesajlarını dünyanın konuşulan bütün dilleriyle insanlığa ulaştırmaktır. Bütün dünyaya Kuran-ı ulaştırmak, dinimizin temel kaynağıyla insanları buluşturmak temel gayemizdir dedi.
Kuranın mesajının doğru bir şekilde tüm insanlığa ulaşması amacıyla çevrisi yapılan Kuran-ı Kerim mealleri, dijital ortamda da erişime açılacak. Bu sayede, insanlığa adaleti, merhameti, şefkati, muhabbeti, sıratı müstakimi ve hidayetin yollarını göstermek için gelen Kuran-ı Kerim'in yurt içi ve yurt dışında daha geniş kitlelere ulaşmasının sağlanacağı belirtildi
Kaynak : DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.