1 Nisan 2019'da okullar tatil mİ? Seçim sonrası okullar kapalı mı?

1 Nisan 2019'da okullar tatil mİ? Seçim sonrası okullar kapalı mı?

Türkiye 31 Mart 2019 Pazar günü kritik bir yerel seçim sürecini daha yaşayacak. Seçim için sandıklar her zaman olduğu gibi MEB'e bağlı okullara kurulacak. Bu nedenle öğretmen ve öğrenciler 1 Nisan'da okullar tatil mi? sorusuna yanıt arıyor.

57 milyon seçmen yarın yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak. Türkiye 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde adayları oylayacak. Vatandaşlar her zaman olduğu gibi oylarını MEB'e bağlı okullarda verilecek. Bu nedenle öğrenci ve öğretmenler 1 Nisan pazartesi günü okullar tatil mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. Seçimden sonra okullar tatil mi?

Seçimler Türkiye'de her zaman olduğu gibi bir demokrasi şöleni olacak. Oy verme işlemleri doğudaki 32 il için 07.00'da başlayıp 16.00'da bitecekken, kalan illerimizde 08.00'da başlayıp 17.00'da bitecek. Oy sayma işlemi kimi yerlerde gece saatlerine kadar devam edecek.

1 NİSAN 2019 PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Oy sayma işleminin uzun sürecek olması ve yanında öğretmenlerin pek çoğunun sandık görevlisi olması nedeniyle Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullar 1 Nisan 2019 Pazartesi günü '1 gün süre ile' tatil ilan edildi.

Eğitim 2 Nisan 2019 Salı günü kaldığı yerden devam edecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.