Zulmün geldiği nokta: Müslümanların doğması yasak

Zulmün geldiği nokta: Müslümanların doğması yasak

Miliyetçi Budist rahiplerin Müslüman azınlığın çoğalmasından endişe ettiği için skandal bir yasaya imza atıldı

Budistlerin Müslümanlara uyguladığı baskıyla gündeme gelen Myanmar hükümeti, Müslümanlara doğum yasağı getirdi. Miliyetçi Budist rahiplerin Müslüman azınlığın çoğalmasından endişe duyduğu gerekçesiyle onaylanan yasaya göre, Müslüman kadınlara 36 ayda bir doğum izni veriliyor.

Myanmar'da doğum kontrol yasası yürürlüğe girdi. Milliyetçi Budist rahiplerin, Arakanlı Müslüman azınlığın hızla çoğalmasını önlemek için söz konusu yasayı çıkarttığı öne sürüldü. Arakanlı Müslümanlara vatandaşlık hakkı vermeyen Myanmar, onları göçe de zorluyor.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'in onayıyla yürürlüğe giren doğum kontrol yasasının arkasında milliyetçi Budist rahipler var. Cinsiyet ve ırk ayrımı içermesi nedeniyle insan hakları örgütlerinin karşı çıktığı "Nüfus Kontrolü Sağlık Bütçesi" yasasıyla Arakanlı Müslüman nüfusun kontrol altında tutulmak istendiği iddia edildi.

Kadın örgütleri ve insan hakları kuruluşlarının etnik ayrımcılık yaptığı için tepkisini çeken yasaya göre, kadınların doğumdan sonra yeniden çocuk yapması için en az 3 yıl beklemesi gerekiyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum