Zorunlu eğitim çırağa yaradı

Zorunlu eğitim çırağa yaradı

Çıraklığın zorunlu eğitim kapsamına alınması meyvesini verdi. Çırak sayısı son bir yılda yüzde 89 arttı. Palandöken, “Kalfaların sigorta primlerini devlet ödesin” talebinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırak sayısının geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 89 artarak 140 bine yaklaştığını söyledi. Mesleki eğitim konusuyla ilgili en fazla emek veren kurum olduklarını belirten Palandöken, “Çabalarımız netice verdi. Çırak sayısı 75 bin 500’den 139 bine çıkarak yüzde 89 arttı. Çırak sayısı 2011 yılında 97 bin 341, 2012 yılında 91 bin 622, 2013 yılında 89 bin 311, 2014 yılında 76 bin 244 ve 2015 yılında ise 75 bin 129 olarak kayda geçmişti” dedi.
Primde kolaylık şart
İşsizliğin çözümü ve ekonomik dengenin sağlanması için mesleki eğitimin önemine dikkati çeken Başkan Palandöken, “Meslek liselerinden mezun olan çıraklar ustalaşarak yöneldiği mesleğin devamlılığını sağlıyor. Ülkemizin ve esnaflığın geleceği için kendi mesleğini eline alan gençleri mesleki eğitime yönlendirmeliyiz. Esnaf düşük sermayesi ile ayakta kalmaya çalışırken sigorta primlerini ödemekte zorlanıyor. Bu sebeple kalfaların sigorta primleri devlet tarafından karşılanmalı. Esnafın yanında diğer çalışanların da sigorta primlerinde indirim sağlanmalı. Esnafın ve yanındaki çırak, kalfanın korunması istihdama büyük katkı sağlar” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.