Zonguldak'ta öğrencilerin su altından çıkardıkları şaşırttı

Zonguldak'ta öğrencilerin su altından çıkardıkları şaşırttı

Bülent Ecevit Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği su altı araştırmasında çok sayıda eşya çıkarıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğrencilerinin düzenlediği etkinlikte, denizden araba lastiğinden spiral taşlama makinesine kadar çok sayıda eşya çıkarıldı.

Ereğli'de üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ereğli Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinin katıldığı etkinlikte dalgıçlar, Bozhane mevkisinde denizin dibinde arama yaptı.

Dalgıçlar, denizden araba lastiği, taş bileme makinesi, tava, demlik, asma kilit ve çok sayıda şişe çıkardı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin hazırladıkları sosyal projelere her türlü desteği vermeye çaba gösterdiklerini belirterek, "Bu etkinlikler kapsamında Ereğli liman içi Bozhane mevkisinde yapılan dip taramasında şişeden araba lastiğine, asma kilitten spiral taşlama makinesine kadar çok sayıda atık malzeme çıkartıldı" dedi.

Proje sorumlusu Anıl Yakut ise yaklaşık 2 saat süren aramalarda buldukları malzemeler karşısında şaşkınlık yaşadıklarını anlatarak "Bulunan malzemeler arasında asma kilit, tava, demlik, çatal, ip, araba lastikleri, eldiven çıktı. Kirlilik hem deniz canlıları hem de doğa için ciddi bir tehdittir" diye konuştu.

Çıkartılan atık malzemelerin, üniversitede ve ilçe merkezinde sergileneceği bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.