Zimbabve'de darbe oldu Trump filleri avlama peşinde

Zimbabve'de darbe oldu Trump filleri avlama peşinde

Trump, tepkiler üzerine kararını askıya aldı!

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü Zimbabve ve Zambiya'da fillerin avlanmasına ve av hatıralarının ABD'ye getirilmesine izin verdi. Trump, gelen büyük tepkiler üzerine Cuma günü bu kararını attığı bir tweet ile, üzerinde daha fazla düşünene kadar "askıya alındığını" bildirdi.

ABD Balık ve Yaban Hayatı idaresi, 2014 yılında türlerin korunmasına yardımcı olacağı düşüncesiyle Zimbabve ve Zambiya'da fil avcılığı ve av hatıralarının ülkeye getirilmesine konan yasağı Perşembe günü Trump'ın emriyle kaldırdı. 

ABD'nin yok olma tehlikesi bulunan türleri koruma kanunundaki listeye Afrika fillerinin de eklenmesi sebebiyle yalnızca federal yetkililerin, türlerin yaygınlaşmasına faydalı olmasına karar vermesi durumunda fillerin avlanacağı ve ithal edilebileceği belirtti. Fakat Balık ve Yaban Hayat İdaresi derhal hayvan hakları ve çevreciler, aktivistler ve önde gelen muhafazakarların büyük tepkisiyle karşılaşması üzerine Başkan Trump kararını hemen değiştirmek zorunda kaldı.

Ancak Beyaz Saray Basın sekreteri Sarah Huckabee bu kararın iptalinden haberi olmaması sebebiyle Başkan'ın iptal edilen fillerin avlanması ve av hatırlarının ülkeye getirilmesini savunmak zorunda kaldı. iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.