Zengin ülkeler aşı depolayarak yoksul ülkelere göndermemekte ısrar ediyor

Zengin ülkeler aşı depolayarak yoksul ülkelere göndermemekte ısrar ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde son yedi haftada ilk defa Covid-19 vaka sayısında artış yaşandığı uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Covid-19 vaka sayısındaki artışın "hayal kırıklığı" oluşturduğunu fakat bir "sürpriz" olmadığını belirtti.

Ghebreyesus, ülkelerin salgınla mücadele politikalarını uygulamaya devam etmesini isterken, aşılamaya güvenmek için henüz çok erken olduğu uyarısında da bulundu.

Zengin ülkelerin aşı depolaması ve yoksul ülkelere göndermekte ayak diremesi sorununa da bir kez daha değinen DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus, "Bazı ülkelerin aşılamada önceliği başka ülkelerdeki sağlık çalışanları ya da yaşlı kişilere vermek yerine hastalığa yakalanma riski düşük ve yaşça genç kişilere vermeye devam etmesi çok üzücü" dedi.

DSÖ'nün Sağlık Acil Durumları programının İcra Direktörü Mike Ryan ise aşılamanın başlatıldığı 10 hafta öncesine kıyasla virüsle mücadelede çok daha iyi bir noktaya gelindiğini, fakat virüsün kontrol altına alındığını söylemek için henüz çok erken olduğunu dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.