Zelenskiy BMGK’da duyurdu: Rus saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti

Zelenskiy BMGK’da duyurdu: Rus saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti

Zelenskiy, Rusya’nın düzenlediği roket saldırısında en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Ukrayna Bağımsızlık Günü ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 6. ayı dolayısıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen Ukrayna oturumuna üyelere hitap etti. Zelenskiy, Rusya’nın düzenlediği roket saldırısında en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.

15 üye ülkeden oluşan BMGK’nın Ukrayna konulu toplantısına video konferans yoluyla katılan Zelenskiy, burada yaptığı konuşmada dünyanın ülkesinin bağımsızlığına bağımlı olduğunu söyledi. Zelenskiy daha sonra, Rusya'nın Ukrayna'nın merkezi Dnipropetrovsk bölgesindeki bir tren istasyonuna füze fırlattığını bildirdi. Zelenskiy, Rusya’nın düzenlediği roket saldırısında Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk’in yaklaşık 145 kilometre batısındaki Chaplyne kasabasında bir trenin isabet aldığını belirterek, saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.

BMGK toplantısında Ukrayna renklerini giyen ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield de konuşmasında, "Sayın Zelenskyy, Birleşik Devletler bugün ve her gün sizinle ve Ukrayna halkının yanındadır. Ve düşen her Rus bombası, yalnızca egemenliğinizi ve bağımsızlığınızı destekleme kararlılığımızı güçlendirir." ifadelerini kullandı.

Toplantı öncesinde Rusya, Zelenskiy’nin BMGK’da konuşma yapması konusunda yapılan oylamada, 13 BMGK Konsey üyesinin evet oyu verdiği için konuşmayı engelleyemedi. Oylamada Çin’in “çekimser” kaldığı görüldü.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.