Zekeriya Yapıcıoğlu: Said Nursî İslam ümmetinin düşman tanımını 100 yıl önce yaptı

Zekeriya Yapıcıoğlu: Said Nursî İslam ümmetinin düşman tanımını 100 yıl önce yaptı

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "Üstad Said-i Nursî yaklaşık yüz yıl önce İslam ümmetinin maruz kaldığı saldırıların neden olduğu tahribatla ilgili teşhisini ve tedavisini ortaya koymuştur" dedi

İttihadul Ulema'nın Diyarbakır'da düzenlene programda konuşan Yapıcıoğlu, âlem-i İslamın yaklaşık 200 yıldır Batı uygarlığının ve modernizmin zihinsel, kültürel ve fiili taarruzlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

CEHALET BÜYÜK BİR DÜŞMANDIR

İslam ümmetinin yaşadığı sıkıntıların sebebini doğru teşhis etmenin tedavi edebilmenin ön şartı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Coğrafyamızın yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden Üstad Said-i Nursî yaklaşık yüz yıl önce İslam ümmetinin maruz kaldığı saldırıların neden olduğu tahribatla ilgili teşhisini ve tedavisini şu veciz ifadelerle ortaya koymuştur: 'Bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilâftır. Bu üç düşmana karşı marifet, san'at ve ittifak silâhıyla cihad edeceğiz.' Evet, düşmanı tanımak ve ona karşı tedbir almak akl-ı selimin şe'nindendir. Kuşkusuz bu konudaki en büyük mesuliyet ulemaya düşer, İslamî uyanışa rehberlik edecek olanlar, âlimlerdir. Maddi dinamiklere dayalı tek yönlü ve bilgi yüklemeyi esas alan eğitim anlayışının iyi insan yetiştirmeye yetmediği inkâr edilemez bir hakikattir. Bu gerçekten hareketle ilim ve değer birlikteliğine dayalı maddi ve manevi ihtiyaçları temin eden kamil bir eğitim anlayışını esas alarak yeni bir diriliş ve uyanışa zemin hazırlamaya devam etmeliyiz. Kuşkusuz cehalet büyük bir düşmandır ve bu büyük düşman ancak hikmetle yoğrulmuş bir maarif sistemiyle bertaraf edilebilir." şeklinde konuştu.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum