'Zebedani'ye ulaştırılan yardımlar yetersiz'

'Zebedani'ye ulaştırılan yardımlar yetersiz'

Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında rejim güçlerinin kuşatması altındaki Zebedani bölgesine Birleşmiş Milletler gözetiminde ulaştırılan yardımların çok yetersiz olduğu belirtildi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında rejim güçlerinin kuşatması altındaki Zebedani bölgesine Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ulaştırılan yardımların çok yetersiz olduğu belirtildi.

AA muhabirine konuşan Zebedani Halk Konseyi Üyesi Hasan ed-Dibs, kuşatma altındaki bölgeye BM gözetiminde ulaştırılan yardımların yetersiz olduğunu ifade ederek "Yardımlar çok az gerçekten, bir avuç" dedi.

Dibs, rejim güçleri ve onlara destek veren Hizbullah milislerinin kuşatması altındaki halka dağıtılmak üzere gönderilen 200 adet gıda kumanyasının her birinde 15 kilo un bulunduğunu, bunun da bir ailenin bir hafta ya da en fazla 10 günlük ihtiyacını ancak karşılayabileceğini söyledi.

Yardımların göz boyamaktan ibaret olduğuna dikkati çeken Dibs, şunları söyledi:

"Kasabaya giren ilaçlar da oldukça yetersiz. Bölgedeki durum çok kötü. İnsanlar yardımların yetersizliğinden ötürü korku ve endişe içindeler. Suriye rejiminin iddia ettiğinin aksine hala kentte çok sayıda sivil ve aile yaşıyor."

Madaya ile Zebedani'den ablukanın tamamen kaldırılmasını isteyen Dibs, komşu Madaya kasabasına da 30 bin litre yakıtın ulaştığını ancak ne Madaya'ya ne de Zebedani'ye çocuklar için süt yardımının gönderildiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.