Zayıflama ilaçlarındaki büyük tehlike

Zayıflama ilaçlarındaki büyük tehlike

Kısa sürede fazla kilo vermek isteyenler birçok yönteme başvuruyor. Onlardan biri de zayıflama ilaçları ve toz karışımlar. En son, Sivas'ta zayıflamak için aktardan aldığı toz karışımı kullanan üniversite öğrencisi hastanelik oldu

Bitki çayı, ilaç ve toz karışımlar...

Zayıflamak için kullanılan ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Üniversite öğrencisi Ceren Karabulut, toz karışımı sosyal medyada görüp aktardan satın aldı. Hızlı kilo vermek için toz karışımı kullanan Karabulut, hastanelik oldu.

Karabulut yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Benim gibi sonunu düşünmeden hiçbir şey yapmayın. Çünkü ben biraz daha fazla kullanıp hastaneye başvurmasaydım belki de sonuçları ölümcül olacaktı ya da karaciğerimi kaybedebilirdim."

Zayıflamak için kullandığı bitkisel tozla karaciğerinden oluyordu

"Başta karaciğer olmak üzere birçok organı etkiliyor"

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özer Çakır, hekimlere başvurmadan kullanılan zayıflama ilaçlarının veya tozlarının karaciğer yetmezliğinden hayati risklere kadar birçok olumsuzluğa neden olabileceğini belirtiyor.

"Bizim metebolizmamazı etkileyen bir takım kimyasal maddeler var ve bu kimyasal maddelerin ilk atıldığı organ detoks hormonu dediğimiz organ karaciğer. Ve ilk başta ilk olarak karaciğer hasarıyla ortaya çıkıyor. Kişilerde şikayet olarak bulantı, baş dönmesi, sindirim sistemi şikayetleri sonrasında diğer organlarından yetmezliği gelişirse koma hatta ölüme dahi gidebiliyor."

"Aktarda satılan bitkiler masum değil"

Doç. Dr. Özlem Özer Çakır, aktarlardan alınan her bitki çayı karışımının da kullanılmaması gerektiğini vurguladı:

"Aktarda satılan bitkiler masum değil. İlaçların tamamı bitkilerden elde ediliyor. Biliyorsunuz insanlar mantar yiyor. Mantar doğada yetişen bir bitki sonuçta ama mantar zehirlenmesi oluyor."

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.