Zararına da olsa hormonsuz sebze üretip satıyor

Zararına da olsa hormonsuz sebze üretip satıyor

Eskişehir’de emekli olduktan sonra hormonsuz sebze ve meyve yetiştirmeye başlayan 75 yaşındaki Refik Gökalp, yılda 10 bin TL masraf ederek elde ettiği ürünleri 5 bin TL’ye ancak satabildiğini söyledi.

Baba mesleği olan çiftçilikle başlayıp sebze ve meyve yetiştirmeye başlayan Refik Gökalp (75) ardından pazarcılık yapmaya başladı. Yıllarca pazarcılık yapan Gökalp, emekli olduktan sonra Eskişehir şehir merkezinde bulunan bir bahçede hormonsuz meyve ve sebze ekmeye başladı. Daimi bir çok müşterisi olan Gökalp, amacının emeklilik günlerinde güzel zaman geçirmek olduğunu anlattı.

Maddi bir beklentisi olmadığını ifaden eden Refik Gökalp, yılda bahçesine 10 bin TL’lik masraf ettiğini ve ürettiği ürünlerin satışından ortalama 5 bin TL kazanç elde ettiğini söyledi. Hormonsuz ürün yetiştirdiğini ve bundan dolayı kendisinden devamlı alışveriş yapanların olduğunu dile getiren Gökalp, “1970 yılından bu yana çiftçilik yapıyorum. Ben kendim aslında Sarıcakaya ilçesindenim. Baba mesleğiydi çiftçilik. Daha sonra uzun süre pazarcılık yaptım, ardından emekli olduktan sonra Eskişehir’de de ekmeye başladım. Ürünlerim hormonsuz, ilaç filan da kullanmıyorum. Üretimden yarı yarıya zarar etmeme rağmen bu işi sevdiğim çiftçiliği sürdürüp güzel zaman geçirmek için yapıyorum. Domates, salatalık, mısır, karpuz, kavun ve biber ekiyorum. Devamlı müşterilerim var. Bazen ürünleri pazara da çıkarım” diye konuştu. 

IHA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.