Müdakkik Bir Nur Talebesi: Necati Kurşunoğlu Ağabey

Bu yazımızda 60 seneyi aşkın zamandır Risale-i Nur ile Kur’an’a hizmet etmiş, imani hizmetlerde sebat etmiş kıymetli ağabeyimiz Necati Kurşunoğlu’ndan bahsetmek, onun öncülüğünden istifade etmek istiyoruz.

Aslen Trabzon Çaykaralı olan Necati ağabeyin dedesi Kırım muhaciri olup, babası Sultan Abdülhamit zamanında sarayda inzibat askeri olarak vazife yapmış, Ruslara karşı savaşmıştır. İşte böyle bir ecdattan gelen Necati Kurşunoğlu, dünyaca ünlü fizikçi Einstein’ın tezine karşılık Einstein ile ilmi müzakereler yapmış Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu’nun da kardeşidir.

Bayburtta dünyaya gelen Necati ağabey yüksek inşaat teknikeridir. 1960’lı yıllarda merhum Mehmed Kırkıncı Hocamızla birlikte Erzurum'da hizmetlerin inkişafında ciddi çaba sarf etmiştir.

necati-kursunoglu.jpgNecati ağabeyi 2001 yılında Üsküdar ve Çengelköy’deki Risale-i Nur sohbetlerinde tanıma bahtiyarlığına eriştim. Necati ağabeyin lisan-ı halinden oldukça ciddi, kararlı ve zeki bir insan olduğu aşikârdı. Risale-i Nurlara olan vukufiyeti ise takdire şayan, gıpta edilecek bir seviyededir.

Necati ağabeyden istifade ettiklerim, ilmi kazanımların yanı sıra hakka tarafgirliği, batıla düşmanlığı ve üstada sadakati konusundaki hassasiyeti oldu. Risale-i Nur hakkında sorduğum sorulara cevap verirken ortaya koyduğu harika muhakeme yeteneği, güçlü basireti unutamadığım yönlerindendir.

1971 yılında merhum Mehmed Kırkıncı Hocamızla birlikte geçirdiği Medrese-i Yusufiye’deki ağır ve zor günlerini anlatırken ayrı bir heyecan ve sevinç duyduğu gözlerinden anlaşılırdı. Böyle ağabeylerimiz için Risale-i Nur hizmetinde çekilen cefa bir gurur kaynağı, sevinç vesilesidir.

Necati ağabeyimin muhterem zevcesi Zeynep Münteha (Polat) Kurşunoğlu’da kendisi gibi Risale-i Nur hizmetinin ülkemizde yaygınlaşması ve kökleşmesine büyük katkılar sağlamış Risale-i Nur hizmetinin kadın kahramanlarının öncülerindendir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden başörtülü olarak mezun olan ilk kişiler arasında bulunan Zeynep Münteha Kurşunoğlu, fakültenin ikinci sınıfında Risâle-i Nuru tanımış ve Türkiye'nin pek çok yerinde konferanslar vermişti.

25 Haziran 2006 yılında Rahman’a kavuşan muhterem büyüğümüz Zeynep Münteha (Polat) Kurşunoğlu’nun vefatından sonra rüyamda onun Zübeyir Gündüzalp ağabey ile namaz kıldığını görmüş ve rüyamı Necati ağabeye anlatmıştım. Necati ağabey, demekki ağabey-kardeş namaz kılıyor diyerek rüyamı yorumladı. Ben ise aylar sonra Eyüp Sultan mezarlığına gittiğimde merhum Zeynep Münteha (Polat) Kurşunoğlu’nun mezarı ile merhum Zübeyir Gündüzalp’in mezarlarının rüyamda gördüğüm gibi namazdaki saf halinde olmasından çok etkilendim. Çünkü Zübeyir ağabeyin yanına defnedildiğini bilmiyordum… Kabristandaki defin şekli rüyamda gördüğüm gibiydi; Zübeyir ağabey önde imam, hemen ardında Zeynep ablamız cemaatti… Eyüp Sultan mezarlığına gidenler bu durumu müşahade edeceklerdir.

Bu vesile ile Zeynep Münteha (Polat) Kurşunoğlu ablamıza Allah’tan gani gani rahmet diliyor, Necati Kurşunoğlu ağabeyimize de sıhhat ve afiyet diler, bereketli ömrünün iman ve Kur’an hizmetinde kabulünü Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum