israil ve Kelam-ı İlahi

Bakara Suresi

84- “(Ey İsrailoğulları!) Sizden şöyle söz almıştık: Birbirinizin kanını dökmeyeceksiniz, birbirinizi yurtlarınızdan çıkarmayacaksınız.”

Kitab-ı Mukaddes, Tevrat, Çıkış, 20/13 “Öldürmeyeceksin…”

Not: 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail, yıllardır zulmettiği Filistin Halkına karşı ağır bir savaş başlattı. Devam eden süreçte uluslararası hukukta savaş suçu olarak bilinen tüm suçları dünyanın gözü önünde işledi, Filistin’deki bütün hastaneleri bombaladı. Katil İsrail, Filistin’e 3 ay içinde Hiroşima’ya atılan bombanın iki katı olan 25.000 ton bomba attı. Her fırsatta “insan hakları” diye bağıranlar sessizce izliyor. Açlık ve susuzluğun yanı sıra yağmur gibi yağan bombalara karşı yurdunu savunan tüm Filistinliler şehadet gururu ile İsrail’e karşı mücadele ediyor.

“Sonra bunlara şahit olup kabul etmiştiniz.”

İsrâiloğulları, Tevrat’ta mevcut olan ilâhî ahdi bildikleri için bu konuda Allah’a verdikleri sözü ikrar etmişlerdir. Bunun kesinlikle kendilerinden alınan bir söz olduğunu itiraf etmişlerdir. Önceki yahudiler, bu sözü kabul ederken birbirlerine şâhit olmuşlardı. Bugünküler de o sözün ikrar edildiğine şâhitlik yaparlar.

85- “Fakat (bu misakı kabul eden sizler, verdiğiniz söze rağmen) birbirinizi öldürüyorsunuz. Sizden olan bir grubu yurtlarından sürüp çıkarıyorsunuz.”

Hâlbuki onları yurtlarından çıkarmak size yasak edilmişti.

“Onlar aleyhinde kötülük ve düşmanlık yapmada birbirinize arka çıkıyorsunuz. Diyarlarından çıkarılmaları size haram kılınmış iken, esir olarak size gelirlerse fidye işlemi yapıyorsunuz. Yoksa siz Kitab’ın (Tevrat’ın) bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.