Z kuşağı, gerçek dünyayla yeniden bağlantı kurmak için sosyal medya detoksuna başlıyor

Z kuşağı, gerçek dünyayla yeniden bağlantı kurmak için sosyal medya detoksuna başlıyor

Son araştırmalara göre 1996 ile 2010 yılları arasında doğan Z kuşağının önemli bir kısmı sosyal medyanın psikolojisini olumsuz etkilediğini düşünüyor

McKinsey Sağlık Enstitüsü’nün çalışması aşırı sosyal medya kullanımını ruh sağlığının kötüleşmesiyle ilişkilendiriyor.

SOSYAL MEDYAYA ARA VERDİĞİNDEN BERİ KENDİNİ DAHA İYİ HİSSEDİYOR

Cep telefonu şirketi HMD Global tarafından yapılan bir araştırma, Z kuşağının yüzde 60’ının gerçek dünyayla yeniden bağlantı kurmak için sosyal medya detoksu yaptığını ortaya çıkardı.

BBC‘nin haberine göre Cardiff Üniversitesi’nde öğrenci Iwan Kellet, platformlardaki ‘olumsuz hikayeler’in kendisini etkilediğini ve sosyal medya mesaisine ara verdiğinden beri daha iyi hissettiğini söylüyor.

Kellet için sosyal medya arkadaşlarıyla iletişimde kalmanın önemli bir yoluydu: “Detoks yapmaya karar verdim çünkü sosyal medyanın kafama soktuğu olumsuzlukları görebiliyordum. Zamanımın çoğunu alan TikTok’tu. Bağımlılık yapıcı, bırakması gerçekten zor.”

Z KUŞAĞINDAKİ HER BEŞ KİŞİDEN ÜÇÜ SOSYAL MEDYA DETOKSU YAPIYOR

HMD Global’in araştırmasına göre Kellet tek değil. Araştırmaya göre Z kuşağındaki her beş kişiden üçü çevrelerindeki dünyayla yeniden bağlantı kurmak için düzenli olarak sosyal medya detoksu yapıyor.

Bangor Üniversitesi’nde çocukluk ve gençlik çalışmaları alanında öğretim görevlisi Donna Dixon, sosyal medya kullanımı ile ruh sağlığı arasındaki karmaşık ilişkiye vurgu yapıyor: “Sosyal medyanın sağlıksız kullanımı anksiyete ve depresyon gibi ruh sağlığı sorunlarıyla bağlantılı olabilir.”

Diken

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.