Yüzyılın ifsat planına Tefsir Akademisyenlerinden tepki

Yüzyılın ifsat planına Tefsir Akademisyenlerinden tepki

Türkiye Tefsir Akademisyenleri Tefsir Akademik Platformu, yazılı bir basın açıklaması yaparak ABD ile Siyonist İsrail’in “Yüzyılın Anlaşması” adı altında Kudüs’ü ilhak etme girişimine tepki gösterdi

Türkiye Tefsir Akademisyenleri Tefsir Akademik Platformu adına Dr. Öğr. Üyesi Zeki Keskin’in kaleme aldığı basın açıklaması şöyle:

Amerika’nın ve İsrail’in Tek Taraflı “Yüzyılın İfsadı” Anlaşması

Kudüs, Müslümanların ilk kıblesini bağrında tutan, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından ziyareti teşvik edilen ve bu nedenle her Müslümanın gönlünde son derece müstesna ve mukaddes yeri olan bir şehirdir. Allah (c.c.) yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de özellikle İsrâ suresinde, Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa arasında doğrudan bir bağ kurmuş ve Müslüman zihninde inanç-mekân ekseninde güçlü bir algı oluşturmuştur; ancak yüzyıllar boyunca Müslümanların diğer din mensuplarıyla birlikte yaşadığı bu topraklar günümüzde arkasına emperyalist Amerika’yı alan Siyonist rejimin her geçen gün genişlettiği ve acımasızca sürdürdüğü işgalci girişimlerine sahne olmaktadır. 

Ne acıdır ki hiçbir hak-hukuk tanımayan sözde demokrasi havarileri, emellerini gerçekleştirme yolunda kimi Müslüman ülkelerin şahsiyetten yoksun kukla liderlerini ve onlara alkış tutan taşeronlarını kendilerine devşirebilmişlerdir. Uluslararası hukuku tüm dünyanın gözleri önünde çiğneyen son uygulamalardan biri de ABD-İsrail yapımı sözde “Yüzyılın Antlaşması” olmuştur. Bu ifsat anlaşması Kudüs’ü tümden yutma, Filistin’i tarihten silme operasyonudur. Mescid-i Aksa’ya musallat olan batıl ve zalim emellere hiçbir Müslüman vicdan onay ve olur vermeyecektir. Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların olarak kalacaktır...

Hak ve hakikati insanlığa beyan etme sorumluluğunu ilahi bir vazife olarak telakki eden Türkiye Tefsir Akademisyenleri olarak, içinde Müslümanların söz sahibi olmadığı ve yer almadığı, tek taraflı, zorbalığa dayalı ve yüzyılın antlaşması olarak dünyaya takdim edilen sözde antlaşmayı bir paçavra mesabesinde hükümsüz görüyor, buna teşebbüs eden ABD ve İsrail’i, bazı Müslüman ülkelerin onlarla iş tutan zorba liderlerini en güçlü şekilde kınıyor, yüreğinde bölünmez bir Kudüs taşıyan tüm Müslümanları bu kabul edilemez zorbalıklara dur demeye ve Kudüs davasına etkin şekilde sahip çıkmaya davet ediyoruz.

HaksözHaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.