Yüzde 94’ü yerleşti

Yüzde 94’ü yerleşti

TEOG'da yerleştirme sonuçları açıklandı.

Tercih yapan 1 milyon 100 bin öğrenci tercihlerinden birine yerleşirken, hiçbir okula yerleşemeyen 71 bin öğrenci ise açık öğretim lisesine yerleştirildi. Yerleştirme sonunda okullarda halen 249 bin boş kontenjan bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim öğretim yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, “www.sinavlar.gov.tr” ve “http://teog2015.meb.gov.tr” internet adreslerinden öğrenilebilecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, TEOG kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin orta öğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu kapsamda yerleştirme işlemleri, öğrencilerin okul kodlarına göre yaptıkları tercihler doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirildi. Yerleştirme sonuçlarına, www.sinavlar.gov.tr ve http://teog2015.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilecek.

249 BİN BOŞ KONTENJAN

Yerleştirmeye Esas Puanı hesaplanan 1 milyon 288 bin 315 öğrenciden; 1 milyon 108 bin 182'si tercih başvurusunda bulundu. Tercihte bulunan öğrencilerin yüzde 94'ünü oluşturan 1 milyon 36 bin 809 öğrenci tercihlerinden birine yerleştirildi. Öğrencilerin yüzde 66'sına denk gelen 66 bin 736 öğrenci ilk beş tercihinden birine yerleştirildi. İlk on tercihinden birine yerleştirilen öğrenci sayısı ise 960 bin 136 oldu. Bu rakam öğrencilerin yüzde 87'lik kısmına denk geliyor. Tercihlerinden birine yerleşemeyen 71 bin 373 öğrenci ile hiçbir tercihte bulunmayan ve herhangi bir özel öğretim kurumuna kaydını yaptırmamış öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirildi. Bu sonuçların ardından okullarda halen 248 bin 908 boş kontenjan bulunuyor.

NAKİLLER 17 AĞUSTOS'TA

Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile bir orta öğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ile 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden nakil başvurusunda bulunabilecek. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacak. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.

Yurt başvurusu için bunlara dikkat

YURTKUR Genel Müdürü Sinan Aksu, yurtlarda barınmak isteyen öğrencilere uyarılarda bulundu: “Mutlaka bize doğru bilgi versinler. Bize ulaşılabilir bir telefon numarası vermeliler. Cep telefonlarına SMS olarak hak kazandıklarını ileteceğiz. Yedek sırası gelen öğrenci arkadaşlarımızı da yine SMS ile bilgilendireceğiz. Fakat kendilerinin de takip etmeleri lazım”

Ek yerleştirme tercihleri başlıyor

ÖSYM, 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında ek yerleştirme yapılacağını açıkladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruda şunlar yer verildi: “Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 21 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır.”

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.