Yüzbinlerce Facebook şifresini çalan korsanlar kasayı kilitlemeyi unuttu

Yüzbinlerce Facebook şifresini çalan korsanlar kasayı kilitlemeyi unuttu

Bilgisayar korsanları yüzbinlerce Facebook şifresini çalarak bir güvenli olmayan bir veri tabanına yükledi. Ancak büyük bir hata yaptıkları ve çalıntı bilgileri koydukları kasayı kilitlemedikleri ortaya çıktı.

Facebook kullanıcılarının şifrelerini çalan bilgisayar korsanları yapılabilecek en saçma hatayla yakayı ele verdi. Yüzbinlerce Facebook profiline ait şifreleri çalan korsanlar tüm bu bilgileri bir veri tabanına yükledi. Basit bir güvenlik hatası yapan dolandırıcılar kendi operasyonlarını açığa çıkardı.

VpnMentor isimli güvenlik web sitesi araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılan olay Facebook’a bildirildi. Facebook tarafından çalınan hesapların şifrelerinin değiştirilmesi zorunlu kılındı.

Facebook şifrelerini kopya sitelerle ele geçirdiler

Dolandırıcılar şifreleri çalmak için, Facebook kullanıcılarına yasal hizmetler gibi görünen web sitelerini kullandılar. Araştırmacılara göre, web siteleri onları kurbanların hesap şifrelerini girdikleri sahte Facebook oturum açma sayfalarına yönlendirdi.

Görünüşe göre yüz binlerce kullanıcı bu numaraya düşmüş olabilir ve herhangi bir hizmete giriş yapmaya çalışmadan önce yasal bağlantıları takip ettiğinizden ve doğrulanmış uygulamaları indirdiğinizden emin olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.