Yusuf Kaplan: Batı bu yüzden bizden korkuyor

Yusuf Kaplan: Batı bu yüzden bizden korkuyor

Gazeteci Yusuf Kaplan, 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nda batının İslam medeniyetini kuşatma harekatını anlattı

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, "Batı düşüncesi karşısında Türkiye" konulu söyleşiyle 9. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu. Yusuf Kaplan'ın Yahya Kaptan Salonu'ndaki söyleşisinde Yusuf Genç sorularıyla moderatörlük yaptı.

İnsanlık tarihinin bin yıllık sürecine dikkat çeken Yusuf Kaplan, bu bin yılın 700 yıllık bölümünde Müslümanların, diğer 3 asırlık döneminde ise batılıların olduğunu anlattı. Son üç asırdır tarihin akışını Avrupalıların şekillendirdiğini kaydeden Kaplan, "Bizim tarihin akışını şekillendirmemiz lazım. İnsanlığın önünü açacak yeniden adaletin, sulhun hakim kılınmasını sağlayabilecek uzun ve zorlu bir medeniyet yolculuğuna çıkmamız lazım. Dünya bize bakıyor. Dünya bize gebe biz hakikate" dedi.

Söyleşisinde Osmanlı ile batının yönetim anlayışına dikkat çeken Yusuf Kaplan, Osmanlının bütün medeniyetlerin üzerine oturduğunu ve tüm bu medeniyetleri hem beslendiğini hem de beslendiğini anlattı.

Kaplan, "5 asır üç kıtayı barış içinde yönettik. Batılı bir asırda dünyayı cehenneme çevirdi" diyen Yusuf Kaplan, "Onun için bizimle uğraşıyorlar. Dışardan ve içerden kuşatmaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar. Bu toplum rastgele bir toplum değil. Endülüs'ten Müslümanları sürdüklerinde Yahudileri ve Katolik olmayanları yaktırlar. Fatih ise İstanbul'u fethettiğinde 'Hristiyan ve Yahudi olana dokunanı yakarım' dedi. Kilisesi, havrası, camisi olmayan yer İslam medeniyeti değildir. O yüzden bizden korkuyorlar" diye konuştu.

Kaplan ilgiyle izlenen söyleşinin ardından Kitap Fuarı standında okurları için kitaplarını imzaladı. İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.