Yusuf el-Karadavi vefat etti

Yusuf el-Karadavi vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Müslüman Âlimler Birliği eski Başkanı Prof. Dr. Yûsuf el Karadâvî 96 yaşında vefat etti.

Mısır doğumlu olan Karadâvî, 1960'lardan bu yana Katar'da yaşıyordu. Yûsuf el Karadâvî, kaleme aldığı çok sayıda eserle Türkiye'de de yakından tanınıyordu.

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

İslâm dünyasının en saygın âlimlerinden biri kabul edilen Mısırlı âlim Prof. Dr. Yusuf el-Karadâvî, 1926 yılında Mısır'da doğdu. On yaşına varmadan Kur'an'ı ezberledi. Temel eğitimini Ezher'e bağlı ilköğretim okullarında, üniversiteyi de 1954 yılında Ezher Usûlü'd-Din fakültesinde tamamladı.

1973 yılında doktorasını tamamlayan Karadâvî, Mısır başta olmak üzere birçok Arap ülkesinde önemli görevler üstlendi. Gençliğinin ilk yıllarında Müslüman Kardeşler hareketine katılan Karadâvî, mücadeleci bir İslâm âlimi olup birkaç kez hapse girdi.

Çok sayıda önemli ve hassas konularda 150'ye yakın eser bırakan Karadâvî'nin birçok eseri dünya dillerine çevrildi. Eserlerindeki geniş ufku göze çarpan Karadâvî, ayrıca İslâm fıkhının yenilenmesi ve uygulanabilir mahiyette kolaylaştırılması yönlerine vurgu yaptı.

Dünya yaşamı boyunca Müslümanların dertleriyle ilgilenen Karadâvî, bir çok ülkede konferans, sempozyum ve seminerlere katılarak İslâm'ın doğru anlaşılması için çaba sarf etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum