Yurtdışında bugüne kadar 700 bin seçmen oy kullandı

Yurtdışında bugüne kadar 700 bin seçmen oy kullandı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül 1 Kasım seçimleri için yurtdışı temsilciliklerde kullanılan oy sayısının 700 bini geçtiğini bildirdi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, 22 Ekim sabahı itibariyle yurt dışındaki temsilciliklerde kullanılan oy sayısının 700 bini geçtiğini söyledi.

YTB'den yapılan açıklamaya göre, Bülbül, yurtdışındaki seçmenin sandığa gitme oranının giderek arttığına dikkati çekerek, 2011'de yüzde 5, 2014'te yüzde 18, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 36 olan katılım oranının 1 Kasım milletvekili genel seçiminde daha da artacağını ifade etti.

Bülbül, "22 Ekim 2015 sabahı itibariyle kullanılan oy sayısının 700 bini geçtiğini görüyoruz" ifadelerini kullanarak, 1 Kasım seçiminin yurtdışı seçmen katılımı açısından yeni bir rekora aday olduğunu kaydetti.

Son sandık ABD'de kapanacak

Açıklamada, yurtdışında oy kullanma süresinin 25 Ekim'de sona ereceği, gümrüklerde ise 1 Kasım'a kadar devam edeceği hatırlatıldı.

Yurtdışı temsilciliklerde 24-25 Ekim'de oyların 09.00-21.00 saatleri arasında kullanılabileceği bildirildi.

Yurt dışında en son ABD'de oy kullanma işleminin sona ereceği kaydedilen açıklamada, seçimlere yurt dışı seçmen katılımının daha da artmasının beklendiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.