Yurt kayıtlarında yarın son gün

Yurt kayıtlarında yarın son gün

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için kayıtlar yarın sona erecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları yarın sona erecek. 

YURTKUR, üniversite sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt başvuru sonuçlarını geçen hafta açıkladı. Bu kapsamda, başvuran 398 bin 60 öğrenciden, 168 bini KYK yurtlarına yerleştirildi. 

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, yarına kadar "www.turkiye.gov.tr" internet sitesi üzerinden elektronik ortamda kayıtlarını yapabilecek. E-kayıt sistemi, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsıyor. E-devlet üzerinden kayıt yapabilmek için öğrencilerin e-devlet şifresi temin etmesi gerekiyor. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler e-kayıt sistemine dahil olmayacak. 

Başvurularını henüz yapmayan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için yarın saat 23.59'a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Belirlenen süre içinde kayıt yapmayan öğrenciler kayıt hakkını kaybedecek. Bu öğrencilerin yerlerine yedek sırada bekleyen öğrenciler yerleştirilecek. Bu kapsamda, ilk yedek yerleştirme 14 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.