Yurt dışından getirilen oylar sandıklara yerleştiriliyor

Yurt dışından getirilen oylar sandıklara yerleştiriliyor

Yurt dışından diplomatik torbalar içinde getirilen 1 milyon 160 bin oy pusulası, sayıma hazır olması için ağzı mühürlü torbalarda sandıklara yerleştirilmeye başlandı.

Yurt dışından diplomatik kuryeyle getirilen 1 milyon 160 bin oy pusulası, sayıma hazır olması için ağzı mühürlü torbalarda sandıklara yerleştirilmeye başlandı. Gümrük kapılarında kullanılan oyların da dahil edilmesiyle 1 milyon 300 bini bulması beklenen yurt dışı oy pusulaları, ATO Congresium'da 1 Kasım akşamı oy verme işleminin bitmesinin ardından sayılacak.

1 Kasım Genel Seçimi için yurt dışındaki vatandaşların oy kullanma süresinin sona ermesinin ardından, kullanılan oy pusulalarının uçaklarla Türkiye'ye getirilmesi işlemi sürüyor.

Söğütözü'ndeki ATO Congresium'un giriş katında büyük bir odaya, siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde konulan oy torbaları, 1 Kasım akşamına kadar burada muhafaza edilecek.

Oy torbalarının konulduğu odanın kapısına 5 ayrı kilit takılırken, bunlardan 1'i ilçe seçim kuruluna, 4'ü ise farklı siyasi parti temsilcilerine verildi. Anahtarın bulunduğu kişilerin birlikte açarak birlikte kapatabildiği oda, güvenlik kameralarıyla da izleniyor. Odanın bulunduğu yerde ayrıca, güvenlik görevlileri ve siyasi partilerin temsilcileri de 24 saat nöbet tutuyor.

Yurt dışından diplomatik kuryelerle getirilen 1 milyon 160 bin oy pusulası, sayıma hazır olması için ağzı mühürlü torbalarla 853 şeffaf oy sandığına ayrı ayrı yerleştirilmeye başlandı. Gümrük kapılarında kullanılan oyların da dahil edilmesiyle toplam 1 milyon 300 bini aşması beklenen yurt dışı oy pusulaları, ATO Congresium'da 1 Kasım akşamı oy verme işleminin bitmesinin ardından sayılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.