Yurdün 4 tarafı Kutlu Doğum

Yurdün 4 tarafı Kutlu Doğum

Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor

İskenderun Müftülüğü vatandaşlara Kutlu Doğum gülü dağıttı 
 
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından vatandaşlara gül dağıtıldı.

Boyacılar parkında düzenlenen gül dağıtım törenine İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kutlu Doğum komitesi üyeleri katıldı.

Peygamberin kokusunun gül kokusu olduğunu söyleyen Müftü Hamdi Kavillioğlu, "İskenderun genelinde halkımıza 5 bin gül dağıtıyoruz. Gülün kokusu peygamber kokusudur. Kutlu Doğumu halkımızla birlikte dolu dolu geçiriyoruz. İnsanlara Kur'an ve Peygamber sevgisini anlatıyoruz." dedi.

Şehit Pamir caddesi üzerinden geçen vatandaşlar da Müftü Kavillioğlu'nun dağıttığı gülleri alarak, teşekkür ettiler.

Muratlı'da Kutlu Doğum paneli düzenlendi 
 
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Muratlı Şubesi ve Muratlı İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde panel düzenledi.

Program, Mehmet Abat Melikoğlu'nun sunumu, Kur'an tilaveti ve İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl'ün açılış konuşmasıyla başladı. Panelde Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ve Saray Müftüsü Bahri Şamat'ın 'Kur'an öğrenmenin ve hayata tatbik etmenin önemi ve Hz. Muhammed'i (SAV) sevme' konuları üzerinde konuşuldu.

Programa halkın yoğun katılımı dikkat çekti. Program, Ayhan Karataş'ın sinevizyon gösterimi ve İstanbul Eyüp'ten gelen tasavvuf musikisinin konseriyle sona erdi.

Karamürsel'de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendi 
 
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde İlçe Müftülüğü çeşitli etkinlikler düzenledi.

Karamürsel Müftülüğü'nün tertiplediği 'Kutlu Doğum Haftası'nın anlam ve önemi' konulu seminer Dereköy Kültür Merkezi'nde yapıldı. Karamürsel Diyanet görevlilerinin katıldığı seminerde İlçe Müftüsü A.Celil Çakar haftanın anlam ve önemini dile getirdi. 6 -7 yaşlarındaki çocuklar da şiirler okudu.

Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan program ise etkinliklere ayrı bir renk kattı. Karamürsel Müftülüğü'nün Türk tasavvuf müziği toplu konseri ve sema gösterisi ilgiyle takip edildi. Doç. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, 'Aşk-ı Muhammedi' adlı konuşma yaptı. Şef Hakan Acar yönetiminde tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileri sunuldu. Programa katılan Hasan Çakmak, Yaşar Çuhadar ve Doç.Dr. A. Hakkı Turabi'ye Karamürsel Müftülüğü plaket verdi.

Karamürsel Müftülüğü, ayrıca 3 bin 500 kişilik etli pilav ve ayran dağıttı. Türkiye'nin önde gelen Kur'an hafızlarından Yrd.Doç.Dr. Fatih Çollak hem Kur'an okudu hem de 'Kur'an-ı okumanın anlam ve önemi' hakkında konuşma yaptı. Program sonunda müftülük Kur'an, ilmihal ve Hz. Muhammed'i (SAV) anlatan kitaplar dağıttı.

Hafta nedeniyle pazartesi günü de çocuklara yönelik tiyatro oyunu sergilenecek.

Bozyazı'da Kutlu Doğum coşkusu yaşandı 
 
Mersin'in Bozyazı ilçesinde müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum programında vatandaşlar salonlara sığmadı. Bozyazı Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde Tekmen kasabasında 3 bin kişiye Kutlu Doğum aşı dağıttı.
Akşam ise Bozyazı Merkez Cami altındaki konferans salonunda 'O'nun hayatı Kur'andı' adlı konferans tertip edildi.

Coşkuyla kutlanan programa Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılı Kur'an yılı ilan etmesiyle Kutlu Doğum'un ayrı bir önem kazandığını anlattı.

Kadıoğlu, ''Peygamber efendimize gösterilen sevgi, her geçen gün dalga dalga yayılarak tüm toplumu sarmaktadır. Bu anlamda, Bozyazı'daki Kur'an Kursu faaliyetlerimiz de artmıştır. Vatandaşlarımızın bu faaliyetlere destek çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Programda konuşan Prof. Dr. Salim Öğüt ise Hz. Muhammed'in (s.a.v.) en büyük mucizesi olması sebebiyle Kur'an-ı Kerim'in ve Efendimizin Sünneti'nin önemini anlattı. O'nun da bir insan olduğunu ancak O'nun Allah'ın elçisi olduğunu belirten Öğüt, ''Ehli dünyanın Müslümanlara en büyük kötülüğü, ölümü unutturmasıdır. Onun için bizlerin kalbi mescitte asılı nesiller yetiştirmemiz gerekir. İnsanların devamlı korku ve ümit çizgisinde yaşaması gerekir. İnsan korku ve ümit çizgisinde yaşadığı sürece imanın tadına varmış olur." diye konuştu.

Programda Bozyazı Müftülüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullar arasında Peygamber efendimiz konulu şiiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ayrıca Hadis ezberleme yarışmasında başarılı olan vatandaşlara da çeşitli ödüller verildi.

Bozyazı Merkez Camii konferans salonunda düzenlenen programa, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Çetin, Mal Müdürü Şevket Durman, Bozyazı Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Mehmet Baturay, PTT Müdürü Mehmet Beşir Kurt, Anamur Müftüsü Muhammet Koçak, Aydıncık Müftüsü Mehmet Güler ve çok sayıda davetli katıldı.