Yunus Emre dizisinin devamı için yoğun istek varmış

Kadı Yunus, Taptuk Emre’ye soruyor: Gördüğüme inanmaz isem neye inanırım ihtiyar?

Taptuk Emre’den müthiş cevap: Benim inandıklarım arasında pek azı göz ile görünür!

Müthiş repliklerle, anlatılan kıssalarla insanların hafızalarında yer edinen Yunus Emre-Aşkın Yolculuğu dizisinin meğer ne kadar çok hayranı varmış!

yunus-emre3.jpgİki ay önce kaleme aldığım “Yunus Emre Dizisi Devam Edecek mi?” yazısına gelen 95 yorumun tamamını inceledim. Gelen yorumların hemen hemen hepsi, dizinin devam etmesi yönünde. Çoğunluk, ekranlarda boy gösteren ve aile yapısına zarar veren dizilerden rahatsız. Bu manevi boşluğun Yunus Emre dizisiyle doldurulması, izleyicide büyük bir hayranlık uyandırmış. Ancak, dizinin sadece Ramazan ayında yayınlanması izleyici için yeterli değil.

Safiyane yorumlardan yola çıkarak, konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için TRT yetkilileriyle görüştüm.

Yaptığım araştırmada, önce TRT’de diziyle ilgilenen Pınar Şahin olduğunu öğrenerek kendisiyle telefonla görüştüm. Yazdığım yazıdan, yazıya gelen yorumlardan ve izleyicinin dizinin devamını istediğinden bahsettim. Pınar Hanım dizinin sadece Ramazan ayı için çekildiğini, şuan için devam etme gibi bir durumun olmadığından bahsederek beni başka bir isme yönlendirdi.

Daha sonra TRT’de görevli Hüseyin Solak’ın mailini vererek onunla irtibata geçmem gerektiğini söyledi. Ben de Hüseyin Solak Bey’e mail atarak dizi hakkında sorularımı yönelttim. Hüseyin Bey’den şöyle bir cevap geldi:

İsmail bey, iyi günler. Yunus Emre dizimizin tekrarı yayınlanmaktadır şu anda (Hafta içi saat 16:00). Evet yoğun bir tekrar yayınlanması ve devamının çekilmesi yönünde talep var. İlgili birim ve kişilere iletilmiştir tüm bu talepler. İlginize teşekkür eder iyi günler dileriz.

Sonuç olarak yaptığım görüşmelerde, Yunus Emre dizisinin sadece Ramazan ayı için çekildiğini, devamının normal günlerde yayınlanmasının şuan söz konusu olmadığını, dizinin devamının çekilmesi yönünde TRT’ye de çok talepler geldiğini, bu taleplerin ilgili yöneticilere iletildiğini öğrendim.

Dizinin devam etmesi yönünde talepleri olan arkadaşlar TRT’de görevli Hüseyin SOLAK’a e-mail ([email protected]) gönderebilir.

Bildiğiniz üzre, Yunus Emre dizisiyle ilgili bu yazdığım 3. Yazı olacak. “Neden bu konuda bu kadar ısrarcısın?” diye soranlar olabilir elbette.

TV ekranları, “Aşk” adı altında gayri meşru hayatları konu alan dizilerden geçilmiyor. Ailecek, çoluk çocuk izlenemeyecek bu dizilerden yorulmuşken, Yunus Emre’nin manevi hayatı soluk almamıza neden oluyor, ruhumuzu dinlendiriyor. Israrım bu yüzden.

Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
29 Yorum