Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisi bitiyor mu?

Sadece Ramazan Ayı için hazırlanan fakat yoğun istek üzerine haftalık dizi olarak yayınlanmaya başlayan Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nun son bölümünde hayranlarını yine bir hüzün sardı. Sevilen dizi bitiyor mu?

Salı akşamları TRT1’de yayınlanan “Yunus Emre –Aşkın Yolculuğu” dizisinin hayranları, geçtiğimiz Salı yayınlanan 42. bölümü izlerken hayrete düştü. Çünkü izleyenler, normal seyrinde giden dizide birden 30 yıl sonrasına gidilmiş olduğunu gördü. Şeyh Tapduk Emre vefat edeli 30 yıl geçmiş, bir önceki bölümde dergahtan ayrılan genç Molla Kasım yaşlanmış ve kendi dergahını kurmuş, çevresinde müritleri olan bir şeyh olmuş.

Hacdan dönen Molla Kasım, eski dergahına giderek, dergahtan ayrıldıktan sonra neler olduğunu Şeyh Tabduk Emre’nin müritlerinden Adem Efendi’nin yazdığı defterden okuyarak öğrenir.

Yunus’un aşkı gönlünden diline dökülmüş, şiirleri dillerde dolaşır olmuştur:

Severim ben seni candan içeri
Yolum vardır bu erkandan içeri
Beni bende deme bende değilim
Bir ben vardır bende benden içeri

Tekkeye eğri odun sokmamak için gece geç saatlere kadar odun toplayan, buna rağmen şeyhinden azar işiten Yunus dergahtan kaçar. Divane gibi gezerken mağarada iki dervişle karşılaşır. Dervişler sadece ibadet etmekte, karınları acıkınca da dua ederek yemek istemektedir. Yemek isteme sırası bizim Yunus’a gelir. Yunus ellerini açar, “Ya Rabbi, bu dervişler kimin yüzü suyu hürmetine senden yemek istiyorsa bana da onun hürmetine yemek gönder” der. Dervişlerin yemeğinden iki kat fazla yemek gelir. Yunus’a sorarlar: Sen kimin hürmetine yemek istedin? Yunus, siz söyleyin deyince dervişler: Tabduk Emre’nin dergahında odun taşıyan bir Yunus varmış onun yüzü suyu hürmetine derler. Yunus Emre erdiğini fakat bunun farkında olmadığını anlayarak pişman bir şekilde dergaha koşar…

Tabduk Emre Yunus’u tanıyacak mıdır, affedecek midir?

Soruların cevabı bir sonraki bölüme bırakılmış dizide.

Dizinin birden ileriye gitmesi, Tabduk Emre’nin vefat etmesi, hatta vefatının üzerinden 30 yıl geçmiş olması akıllarda acaba dizi bitiyor mu sorusunu getirdi.

Yaptığım araştırma sonucu, dizinin Yönetmeni Emre Konuk’un Instagram hesabından yaptığı açıklama dizinin toplam 44 bölüm çekildiğini, çekimlerinin tamamlandığını öğrendim. Bu da demek oluyor ki 2 bölüm daha yayınlanınca dizi bitiyor.

Günümüzde onca lüzumsuz ve toplumun ahlakını bozan diziler dururken, Yunus Emre gibi önemli bir şahsiyetin hayat hikayesini anlatan dizinin bitirilmesi ne derece doğrudur?

Buradan yetkililere seslenerek bu tür maneviyatla yüklü dizilerin devam etmesini hatta sayısının arttırılmasını talep ediyorum. Bu noktada elimizden gelen neyse yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.

Kalın sağlıcakla….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum