Yunanistan'ın Kurşunlu Camii yenilenmeyi bekliyor

Yunanistan'ın Kurşunlu Camii yenilenmeyi bekliyor

Yunanistan'daki 450 yıllık Mimar Sinan eseri Kurşunlu Camii restorasyonu için çalışma başlatan Karagiannidou, çalışmanın bölgenin turizmine de etkisi olacağını söyledi

Yunanistan'ın Kastorya şehrinde bulunan 450 yıllık Mimar Sinan eseri Kurşunlu Camii restorasyonu için Yunan asıllı Müslüman çalışma başlattı. 

Asıl mesleği finans danışmanlığı olan Elif Karagiannidou, Yunanistan'ın Kastorya şehrinde bulunan Mimar Sinan'ın 16. yüzyıl'da yaptığı eseri Kurşunlu Camii ve medresesinin restorasyonu için resmi makamlarla görüşmelere başladı. 35 bin kişilik Kastorya'da bulunan Kurşunlu Camii'nin yeniden inşası için geçen yıldan beri çalışmaya devam ediyor.

Karagiannidou, " Yunanistan'daki Kurşunlu cami, İstanbul, Kayseri, Muğla, Diyarbakır ve Türkiye'nin diğer şehirlerindeki camiler gibi iyi korunmuş olmayı hakediyor." dedi. Geçmişten bugüne dek tek başına kalan tarihi miras olan Kurşunlu Camii, ilk başta pencereleri kırılmış daha sonra kaplamaları düşmüş ve  en sonunda minaresi de hasar görmüş durumda.

Geçen sene Müslüman olan Karagiannidou, İslam'ı benimsedikten sonra yaptığı ilk şeyin Yunanistan'daki Müslüman halkın desteği ile çok önemli bir girişime el atmak oldu. Kastorya şehrindeki cami sayısının azlığı göz önüne alındığında bir caminin restorasyonu orada bulunan Müslümanlar için çok büyük önem taşıyor..
Karagiannidou, cami kapılarını şehrin etrafından gelecek herkese açtığında eski altın günlerine geri döneceğinden emin. Yaklaşık 450 yaşındaki Kurşunlu Camii ve medresenin restorasyonu bittiğinde bölgeye turizm açısından da çok büyük katkısı olacağını söyledi. Projenin Yunanistan'da yenilenmeyi bekleyen diğer camiler için de bir başlangıç olacağını düşünüyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.