Yunanistan'ın Filistin kararı Mavi Marmara'nın başarısı'

Yunanistan'ın Filistin kararı Mavi Marmara'nın başarısı'

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz, Yunanistan'ın Filistin'i devlet olarak tanıması karanının Mavi Marmara'nın başarısı olduğunu söyledi.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Yunanistan Parlamentosu'nun Filistin'i devlet olarak tanımasına ilişkin, "Bunu Mavi Marmara'nın siyasi açıdan, Filistin davası açısından önemli bir başarı ve kazanım olarak görüyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara olayı sonrası oluşan atmosferde, Filistin meselesinin, Filistinlilerin mağduriyetinin biraz daha ortaya çıktığını ve Batı'da birçok devletin Filistin'i devlet olarak tanıma pozisyonuna geldiğini söyledi.

Filistin'e, BM'de de gözlemci statüsü verildiğini anımsatan Yılmaz, son olarak Yunanistan Parlamentosu'nun Filistin'i devlet olarak tanımasının, siyasi kazanımlar adına Mavi Marmara'nın Filistin davasına hizmetinin bir adımı olduğunu belirtti. Yılmaz, "Yunanistan, tarihi süreç içerisinde Filistinlilerin hep yanında yer almıştır. Yunanistan halkının böyle bir duruşu da var zaten. Biz bunu olumlu görüyoruz. Bunu Mavi Marmara'nın siyasi açıdan, Filistin davası açısından önemli bir başarı ve kazanım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusuna da değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için 3 temel şartını hatırlattı.

Yılmaz, "Bunlar İsrail'in Türkiye'den özür dilenmesi, bu olayda şehit edilenlerin ailelerine, yakınlarına tazminat ödenmesi, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasıdır. Bu şartlar, Türkiye'nin Mavi Marmara olayının hemen arkasından sunduğu çok yerinde şartlardı. Türkiye net olarak hala Mavi Marmara ve Filistin'in yanında duruyor. Bu bizi mutlu etti" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, dünyanın kabul ettiği haklı ve meşru bir davada duruşunu değiştirmemesi, Filistinlilere zarar verecek bir imza atmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin, Filistin davasındaki duruşu doğrudur ve bunun devam etmesi gerekir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konuda 'söz sahibi kan sahipleri' demişti. Biz bu sözün arkasındayız. Bizim şehitlerimiz, Filistinli kardeşlerimizin özgürleşmesi için bedel ödedi. Lütfen ona sadık kalalım" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.