Yüksek Mahkeme: Hindistan hükümeti Keşmirli Müslümanları korumalı

Yüksek Mahkeme: Hindistan hükümeti Keşmirli Müslümanları korumalı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, hükümet yetkililerinin geçen haftaki bombalamanın ardından toplumsal öfkenin yöneldiği Keşmirlileri tehdit ve saldırılara karşı koruması gerektiğine hükmetti

Keşmirli öğrencilerin ve iş insanlarının tehdit edildiğine ya da saldırıya uğradığına dair raporların sunulduğu dilekçeyi inceleyen Yüksek Mahkeme, bu tehditlerin son bulması gerektiğini savundu. Mahkeme ayrıca sosyal boykot hadiselerinin de önlenmesi çağrısında bulundu.

Mahkeme, Keşmirlilerin herhangi bir şiddetle karşılaşmaları halinde kimlerle ve nasıl irtibata geçeceklerinin de detaylıca açıklanmasını talep etti.

Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde Srinagar kentine giden konvoyu hedef alan saldırı, 'son 30 yılın en kanlı saldırısı' olarak kayıtlara geçti. 44 askerin öldüğü saldırıyı Pakistan merkezli Ceyş-i Muhammed Örgütü üstlendi. 
Saldırının ardında Pakistan'ın olduğu iddiasıyla pek çok bölgede Keşmirli Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılar arttı.

Hindistan'da sosyal medyada ve yerel basında paylaşılan haberlerde Keşmirli öğrencilerin aşırı sağ gruplar tarafından dövüldüğü, okullarından ve kaldıkları evlerden ayrılmalarının istendiği belirtiliyordu.

sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.