Yozgat Yaz Kur'an Kursu, Final Programı ile Tamamlandı

Yozgat Yaz Kur'an Kursu, Final Programı ile Tamamlandı

Yozgat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, yapılan final programı ile sona erdi.

 Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, SGK İl Müdürü Nejat Deniz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, Kur'an Kursu öğrencileri ve din görevlileri katıldı. Törende minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okumaları, ailelerini duygulandırdı.

İl Müftü Vekili İsmail Karadavut, yaptığı konuşmada geleceğin teminatı olan çocukların dini en iyi şekilde öğrenmeleri için bu kursların önemli olduğunu söyledi. Karadavut, “Gözümüzün nuru kalbimizin süruru çocuklarımızı camilerimizle tanıştırarak, dinimizi, kitabımızı ve peygamberimizin hayatını öğrettiğimiz Yaz Kur’an Kurslarımızda, hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği programlar yaptık. Kurslarımızda kullanılan kitap ve materyalleri çocuklarımıza ücretsiz dağıtarak, Kur’an-ı Kerim'ler hediye ettik. Amacımız çocuklarımıza temel dini bilgi ve değerlerimizi öğretmekti." diye konuştu.

Konuşmaların ardından rehber öğreticileri ile birlikte sahneye çıkan Kur’an Kursu öğrencileri, Kur’an-ı Kerimden sureler, ezbere Hadis-i Şerif okuma, ezan ve duası, ilahi ve çeşitli gösterileriyle izleyicilerin beğenisini topladı. Program, minik öğrenciler tarafından okunan dualarla sona ererken çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.