YouTube vergilendirme sürecini başlattı

YouTube vergilendirme sürecini başlattı

YouTube, yeni vergilendirme sistemini yürürlüğe soktu. 31 Mayıs’a kadar Adsense üzerinden vergi formlarını dolduran youtuberların sadece ABD gelirlerinin yüzde 30’u, doldurmayanların global gerlirlerinin yüzde 24’ü kesilecek.

Türkiye’de YouTube üzerinden gelir elde edenlere yönelik olarak uygulanan geçmişe dönük vergilendirmeler devam ederken ABD’den yeni bir vergi adımı geldi. Google yüzde 30’a kadar vergi uygulayacak.

Adsense üzerinden kullanıcılara yapılan bilgilendirmede Haziran ayından itibaren yeni bir vergi diliminin devreye gireceği belirtiliyor. ABD hükümeti tarafından belirlenen yeni şartlar ülkemizdeki içerik üreticileri de doğrudan ilgilendiriyor.

ABD gelirlerinin yüzde 30’u veya global gelirin yüzde 24’ü

Yeni kurallara göre kanal videoları ABD sınırları içerisinden de trafik alıyorsa ve bu trafiğin bir gelir karşılığı varsa yüzde 30’a kadar stopaj vergisi uygulanması söz konusu. Ayrıca ücretli abonelik ve içeriklerden de kesinti yapılacak.

Google bu nedenle Adsense kullanıcılarının özel bir vergi formu doldurmaları isteniyor. Bu formda kişi ve adres bilgileri yer alırken muafiyet konusunda da seçenekler var. Vergi muafiyetine dahil olmak isteyenlerin ikili anlaşmaları uzman kişiler ile araştırmalarında fayda var.

31 Mayıs tarihine kadar formu doldurmayanların ise tüm dünya genelinde yüzde 24 stopaj vergisine maruz kalma durumu var. Yani Türkiye’de verdiğiniz verginin yanında bir de ABD vergisi söz konusu olacak.

KAYNAK: DONANIMHABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.