YouTube, uygunsuz dil içeren videolardan para kazanma politikasını esnetti

YouTube, uygunsuz dil içeren videolardan para kazanma politikasını esnetti

Bugüne kadar uygunsuz dile sahip videolardan para kazanma özelliğini kaldıran YouTube, yeni paylaştığı duyuruyla bu konuya biraz daha esneklik getirdiğini açıkladı.

YouTube'da bir içerik üreticisiyseniz ve oluşturduğunuz içerikler üzerinden para kazanmak istiyorsanız, kullandığınız dile ve videodaki içeriklere bir hayli dikkat etmeniz gerekiyor. Zira YouTube, videolarında uygunsuz dil (ağır küfürler veya argo sözcükler) içeren içeriklere izin vermiyor. Bu politika, bugüne kadar binlerce YouTube içerik üreticisinin aşırı küfür ve diğer yönerge ihlalleri nedeniyle platformdan kaldırılmalarını dahi sağlamıştı.

Videolarda çok ağır küfürler ve argo sözcükler kullanılmadığı sürece içerik üreticileri sert yaptırımlarla karşılaşmıyor, yalnızca içeriklerinden kazanacakları paradan oluyorlardı. Platform, bugün yaptığı paylaşımdaysa küfür ve argo konusuna bir esneklik getirme kararı aldığını açıkladı. YouTube Yardım platformunda paylaşılan gönderide bu ayın başından itibaren politikada yapılan değişikliklerin uygulanmaya başlandığı bildirildi.

YouTube biraz daha esnek olmaya karar verdi:

Reklamverenlere uygun içerik kurallarında güncelleme yapan şirket, "İçerik oluşturucu ve reklamveren görüşlerine dayanarak, reklamveren sektör standartlarını korumaya devam ederken daha fazla içeriğin tam para kazanmaya (yeşil simge) uygun hale gelmesini sağlamak için yönergelerimizi güncelledik." ifadesini kullandı.

Öte yandan şirket; kolluk kuvvetleri, eğlence amaçlı ilaçlar ve ilaçlarla ilgili içerik, hassas olaylar, belgesel veya haber içeriğinden para kazanma konusunu da genişlettiğini açıkladı. Ayrıca tartışmalı konular hakkında yapılan objektif tartışmaların yer aldığı videolarda da para kazanmanın genişletildiği açıklandı. Tüm bu değişikliklerle birlikte "Oyunlar ve para kazanma" başlıklı politika da güncellendi.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.