Yörük kahvaltısı turistlerin vazgeçilmesi

Yörük kahvaltısı turistlerin vazgeçilmesi

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde maviyle yeşili buluşturan manzarada 25 çeşitlik Yörük kahvaltısı turistlerin hizmetine sunuluyor.

Yaz döneminde deniz turizmiyle ön plana çıkan Silifke, sonbahar kış döneminde de yöresel ürünleri ve tarihi yerleriyle turistlerin uğrak yerlerinden biri olmaya devam ediyor. 

 Narlıkuyu Mahallesi'ndeki inanç turizminin önemli yerlerinden Cennet-Cehennem obrukları ile Astım Mağarası'nı ziyaret eden turistlere, Yörük kahvaltısı sunuluyor.
 
Yörüklerin besledikleri hayvanların ürünlerinden elde ettikleri kaymak, yayık tereyağı ve peynirlerin yanı sıra böğürtlen, zeytin ve turunç reçeli, dalından yeni koparılmış organik domates, pekmez, kaya koruğu ile süzme yoğurt gibi 25 çeşit ürünün yer aldığı kahvaltı, kıl çadırlarda kurulan sofralarda müşterilere ikram ediliyor.
 
Turistler, ilçenin mavi denizi ve yeşil doğası eşliğinde 20-25 liraya bölgenin eşsiz yiyeceklerinden tadabiliyor. Kahvaltılarla ilçe turizminin çeşitlenmesini sağlayan Yörükler, çok sayıda kişiyi de yanlarında çalıştırarak istihdama katkıda bulunuyor.
 
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narlıkuyu’daki kahvaltı salonlarının özellikle Mersin’den ve çevre illerden gelen misafirlerin ağırlandığı yerler olduğunu söyledi.
 
Narlıkuyu’daki kahvaltıya büyük rağbet gösterildiğini ifade eden Cinbir, "Yörük kahvaltılarının olduğu yerler, damak zevki açısından insanlarımızın gelip tatması gereken sunumların olduğu, yöresel kahvaltı çeşitleriyle zenginleşen sofraları barındırıyor. Herkesi bu lezzeti tatmaya bekliyoruz" dedi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.