Yolcu otobüslerinde kış lastiği denetimi arttı

Yolcu otobüslerinde kış lastiği denetimi arttı

Sivas'ta polis ekipleri, Kırşehir, Konya ve Kayseri'de meydana gelen kazaların ardından gündeme gelen yolcu otobüslerinde kış lastiği kullanılmasına yönelik denetimlerini artırdı.

Sivas'ta denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri, kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermiyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırşehir, Kayseri ve Konya'da yaşanan trafik kazalarının ardından gündeme gelen yolcu otobüslerinde kış lastiği kullanılmasına yönelik denetimlerini artırdı.

Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali çıkışında otobüsleri durdurarak kontrol yapan ekipler, araçların lastiklerini detaylı olarak inceleyerek diş derinliğini kontrol etti.

Kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermeyen ekipler, yolculara da emniyet kemeri takmaları uyarısında bulundu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, yaptığı açıklamada, amaçlarının yolculara kazasız ve güvenli seyahat imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

Yerebakan, otobüsteki yolculardan emniyet kemerlerini takmalarını ve seyahat esnasında yaşadıkları sorunları 155 polis imdat hattına bildirmelerini istedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.