Yok artık! Cami bahçesine Atatürk heykeli dikilecek!

Yok artık! Cami bahçesine Atatürk heykeli dikilecek!

Hem de Ak Partili belediye yapacak!

Risale Haber-Haber Merkezi

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'nden akıllara durgunluk veren uygulama.

Belediyenin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Hamitler Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nin avlusunda yer alan Atatürk büstü için bakım ve yenileme çalışması yapıldı.

Büst yeniden cami bahçesindeki yerine konulacak!

1970’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen betondan Atatürk büstünün "yılların etkisiyle yıprandığı, boyasının döküldüğü ve bazı yerlerinde kırılmalar meydana geldiği" belirtildi.

Belediyenin açıklaması şöyle: "Baş ve kaide kısmının bazı noktalarında çatlaklar oluşmuş, yüz bölümünde ise parçalanmalar meydana gelmiş. Ünlü heykeltıraş Eray Okkan tarafından yürütülen bakım çalışmaları kapsamında büstteki kırıklar ve çatlaklar aradit malzeme ile birleştirildi. Konservasyon işlemleri yapılan Atatürk büstü, akrilik boya ile boyanarak yepyeni bir hale getirildi. Büst önümüzdeki günlerde yeniden cami bahçesindeki yerine konulacak"

Yerel medya da tepkili: İslam'da böyle bir şey yok!

Belediyenin camiye heykel dikmesine yerel medya da tepki gösterdi. Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen Bursa'da Şehir Gazetesi, "İslam mabetlerinde resim, heykel gibi argümanlara yer verilmediğine" dikkat çekerken, "Bir ibadethanenin her ne zaman yapılmış olursa olsun bahçesinde bir heykel ya da büstün olması izah edilemez bir durum. Yıllarca orda durduğu belirlenen büstü kaldırmak yerine tamir edip yerine koymaya kalkan Osmangazi Belediyesi, belli ki Kemalistler ve solaklardan gelecek tepkiyi göze alamıyor" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum