Yoğun kar yağışı nedeniyle 290 köy yolu kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle 290 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 290 köy yolunun ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 290 köy yolu ulaşıma kapandı, Erzurum'un İspir ilçesinde bir bekçi dağlık alanda mahsur kaldı.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç etkisi altındaki bölgede havanın parçalı çok bulutlu ve aralıklarla yağışlı geçmesi beklenirken, yağışların Erzincan ve Iğdır'da yağmur, diğer illerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Zaman zaman güneybatıdan kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 6, Iğdır'da 4, Ağrı'da 2, Erzurum'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 1, Ardahan'da 2 derece olarak gerçekleşti.

Günün en yüksek hava sıcaklığının ise Iğdır'da 14, Erzincan'da 11, Ağrı'da 8, Erzurum ve Kars'ta da 7, Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları, Erzurum'da 1, Ardahan'da 15, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 15, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 20 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 22 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma, don olayı ve özellikle yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

- Bölgede 290 köy yolu ulaşıma kapalı

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 173 ve Ardahan'da 117 olmak üzere toplam 290 köy yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ve karayolları ekipleri, köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmasını sürdürüyor.

Ayrıca dün Ovit Dağı geçidinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 5 araç, Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

İspir ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatları çeken bir firmanın bekçisi dağlık alanda mahsur kaldı.

İspir-Yusufeli arasında dağlık ve ormanlık alanda enerji nakil hattı çeken bir grup işçi, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalınca çalıştıkları firmadan yardım istedi.

Firma, kendi çabalarıyla işçilerini kurtarırken aynı firmada görevli bir bekçiye ise ulaşılamadı.

Erzurum İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bekçinin kurtarılması için çalışmasını sürdürüyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.