YKS'ye girecek öğrenciler Hazreti İbrahim'in makamına akın etti

YKS'ye girecek öğrenciler Hazreti İbrahim'in makamına akın etti

Bugün yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret eden öğrenciler, Dergâh Camii'nde namaz kılarak, dua etti.

18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ter dökecek öğrenciler, sınav öncesinde Şanlıurfa'nın simgesi olarak kabul edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret etti.

Hazreti İbrahim'in doğduğu makamı ve Bediüzzaman Said Nursi'nin temsili kabrini ziyaret eden öğrenciler, Mevlid-i Halil Camii'nde cuma namazı kılarak, dua etti.

YKS'ye girecek öğrenciler sınavla ilgili duygularını İLKHA'ya paylaştı.

"İnşallah herkes istediği bölüme gider"

Üniversite sınavı için çok çaba sarf ettiğini belirten Bekir Kaya, "Sene başından beri çaba gösteriyoruz. Çok emek verdik, çok çabaladık. Sınava girecek olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sınavı kazanabilmek için çok çaba sarf ettik. Bugünde Mevlid-i Halil Camii'ni ziyarete geldik. Ziyaret suyundan içtik. Cemaatle birlikte cuma namazı kıldık. Geçen sene sınav zordu. Bu sene sınavın kolay geçeceğini düşünüyorum. İnşallah herkes istediği bölüme gider. Elhamdülillah, Allah'a dua ettim. Kazanırsam TIP fakültesine gitmeyi istiyorum. Biraz zor gibi görünüyor. Mezuna da kalabilirim. Kazanana kadar çabalayacağım." ifadelerini kullandı.

"Allah nasip ederse bu sene üniversiteye gideceğim"

Güzel bir üniversite için Allah'a dua ettiğini ifade eden Mustafa Demir, "Sene başından beri YKS'ye iyi çalıştım. Bir sene emek verdim. Bundan sonrası 'Allah'a emanet' diyerek Dergâh Camii'nde namaz kılmaya geldim. Dua edip zemzem suyu içtim. Allah nasip ederse bu sene üniversiteye gideceğim. Allah'tan önce sağlık ve sıhhat istedim. Üniversitede iyi bir bölüm kazanmayı istedim." dedi.

"İnşallah emeğimizin karşılığını alırız"

Sınavdan güzel sonuçlar beklediğine değinen Fatma Gül Cüncü, "Sınava gireceğim diye çok heyecanlı değilim. Geçen yılda YKS'ye girdim diye sınavın nasıl olacağını biliyorum. Stresli değilim. Allah'a dua ediyoruz, inançlıyız. İnşallah güzel şeyler bekliyoruz. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Yazılıma gitmek istiyorum." diye konuştu.

"Allah'tan kendim için hayırlısını istedim"

Sınav sonucuna göre tercih yapacağını belirten Muhammed Ali Karaman, "Bir senedir yoğun tempoyla sınava çalışıyorum. Elimden gelen her şeyi yaptım; gerisi Allah'a kalmış. Buraya gelip ibadet edip dua ettim. Allah'tan kendim için hayırlısını istedim. Puanıma göre bir yer seçeceğim." şeklinde konuştu.

"Rabbime tevekkül ettim"

Emeğinin karşılığını almak için Rabbine tevekkül ettiğini vurgulayan Emin Subaşı, "6-7 aydır YKS'ye çalışıyorum. İnşallah emeğimin karşılığını alırım. Camiye gelip dua ettim, Rabbime tevekkül ettim. Allah'ın izniyle kazanacağım. Hazreti İbrahim'in doğduğu mağarayı ziyaret ederek şifalı sudan içtim. Sınava gireceklere başarılar diliyorum. Herkesin emeği boşa gitmesin inşallah. İnşallah İngilizce öğretmenliği okuyacağım.

Sınava girecek olan oğluna başarılar dileyen Anne Gülsüm Çakır, "Oğluma başarılar diliyorum. Sınava çalıştı, kazanır inşallah. Oğlumla beraber gelerek dua ettim. Oğlum tıpa gitmek istiyor, inşallah gidiyor. Fiilen sınava çalıştı, şimdi de dua ediyoruz. " dedi.

Sınav ile ilgili duygularını paylaşan Deniz Tabak ise "Geçen sene sınava girdiğimden dolayı heyecanlı değilim. Dua ettim. İnşallah kazanırız. Hayırlısı ne ise o olsun." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.