YKS tepkisi: 28 yıldır sınavlara giriyorum böyle zor soru görmedim! 

YKS tepkisi: 28 yıldır sınavlara giriyorum böyle zor soru görmedim! 

Sınavlardaki aşırı zor sorular yüzünden ben bile matematikten soğudum, öğrenciler ne yapsın

Gazeteci ve aynı zamanda matematik öğretmeni olan Abbas Güçlü, YKS'deki matematik sorularının verilen eğitimle çözülmesinin çok zor olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Güçlü'nün sosyal medya mesajından yayınladığı görüşleri şöyle:

İşte AYT’nin özeti: “Sınavlara öğrenci hazırlayan Matematik öğretmeni olarak 28 yıldır üniversite sınavlarına giriyorum, böylesi zor sınav görmedim! Çok seçkin öğrenciler için hazırlanmış, çok iyi sorular ama bu sınav için çok ağır. Verilen eğitimle, bu sürede çözülmesi mümkün değil.”

“25 yıllık matematik öğretmeniyim, kızım da sınava girdi bu yıl. Senelerdir lisede derslerde  anlatılan şeylerden çok farklı sorular geliyor, bazen boşa kürek çekiyorum gibi hissediyorum. Sınavlardaki aşırı zor sorular yüzünden ben bile matematikten soğudum, öğrenciler ne yapsın.”

"Okulda derse giren biziz ama soruları hazırlayan akademisyenler. Bu böyle sürdüğü sürece sıkıntı hep olacak. Soruları, kesinlikle sahadaki öğretmenler hazırlamalı! Çünkü kazanımları biz biliyoruz, biz yaşıyoruz. Evet sorular kaliteli ama öğrenci gözüyle bakamayan meslektaşa şaşıyorum.”

Matematik yine ezdi geçti! ÖSYM ne yapmaya çalışıyor? Verilen eğitimle sorulan sorular ne kadar örtüşüyor? Bu yıl hem eğitim yoktu hem de ek süre. Çocuklarımız ve onların karşısında eriyip biten velilerimize, bu eziyeti çektirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Başarız olan MEB ve ÖSYM’dir

"Hem LGS hem de YKS’de, Matematik ortalaması dibe vurursa, hiç şaşırtıcı olmaz! Puanlar değişir ama Türkiye sıralaması çok değişmez çünkü herkes aynı durumda. Sıralamanızı görmeden boşuna üzülmeyin! Geçen yılın ortalama, standart sapmasına göre yapılan puan hesabı da yanıltıcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum