Yirmibirinci asrın yaralarına Nebevi reçeteler

Hakikatin adalet ve merhametten uzak arayışlara feda edildiği vakitlerde, tüm dünyanın ateşe atılmış pervane gibi yanıp döndüğü zamanlarda, yaratılış ile verilmiş değerlerin menfaatlerle yerle bir edildiği günlerde insanlığın temize çekilmesi için şiddetle ihtiyaç duyulan hakikat arayışının karşılığı: Nübüvvet Tavrına Teslimiyet.

Özelde İslam coğrafyası, genelde ise tüm insanlığın maddi - manevi sıkıntılara gark olduğu bu asırda dünya ve ahiret saadetinin kılavuzları olmuş Peygamberlerin ve Hâtemü’l-Enbiyâ Muhammed Mustafa aleyhissalâtü vesselâmın emanetinde (Kur’an Ve Sünnet) saklı bütün devalar.

İnsanı esfel-i safilinden alay-ı illiyine çıkaran basamaklar, muhabbetullaha açılacak kapılar, şecere-i tubaya uzanan dallar hep Peygamber aleyhissalâtü vesselâmın nurunun gölgesinde… Sadece iman dairesi dışında olanların değil, O Nur’dan nasiplenmemiş sakat nazarların ehl-i imandan olsa dahi geldikleri nokta aşikâr. Ancak, şecere-i kâinatın hayattar çekirdeği ile hayat bulacak akıl, kalp ve ruhlar ile hem ferdi hem içtimai selamete çıkılabilir.

Eserleriyle asrın yaralarına Kur’an eczahanesinden kurtuluş reçeteleri bırakmış Bediüzzaman Said Nursi, beşere Kur’an ile insanlığın-medeniyetin-saadetin yolunu açmış O nuranî burhan-ı tevhidin izinde yol almış, sünnet-i seniyyeye ittibâı esas tuttuğu hayatıyla da asra damgasını vurmuş bir Müceddid. Ve artık dünyanın dört bir yanında yaşadığı hayatın semeresi olan eserleri inceleniyor, araştırılıyor, konuşuluyor.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu bu yıl konusu ile de tüm dünyanın hastalıklarına, sıkıntılarına çareler aradığı bir döneme Risale-i Nur Perspektifinde Nebevi reçeteleri sunuyor. Birçok Ülkeden yüzlerce akademisyenin konuşmacı ve misafir, on binlerce hakikat arayıcısının dinleyici olarak katıldığı oturumlarda farklı dil ve dinden İlim adamları Nübüvvet Hakikatini İmam Nursi’nin görüşleri çerçevesinde değerlendiriyor.

Açılışı 22 Eylül Pazar günü Ataköy Sinan Erdem Spor Kompleksinde yapılan Sempozyumun Oturumları ise 23 ve 24 Eylül günlerinde Yeşilköy, Wow Hotel Convention Center salonlarında devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum