Yine kimyasal katliam: 4'ü çocuk 50 ölü

Yine kimyasal katliam: 4'ü çocuk 50 ölü

Esed, imha sözü verdiği kimyasal silahlarla yine masum sivilleri vurdu. Cobar'daki saldırıda 4'ü çocuk 50 kişi hayatını kaybetti.

 Gazdan etkilenen yaralılarda görme bozukluğu, kusma ve nefes alma zorluğu tespit edildi.
 
Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda önceki gün 4'ü çocuk 50 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, Şam'da muhaliflerin denetimindeki Cobar bölgesine zehirli gazla saldırı düzenlediği ileri sürüldü. Gazdan etkilenen kişilerde görme bozukluğu, kusma ve nefes alma zorluğu görüldüğü ifade edildi. Öte yandan Suriye'nin yurt dışında imha edilmesi kararlaştırılan kimyasal silahlarının ancak yüzde 29'unun ülke dışına çıkarıldı. Suriye'deki kimyasalların 5 Şubat'a kadar ülke dışına çıkarılması ve imha işleminin 2014 Haziran sonuna kadar tamamlanması gerekiyordu.

Suriye'de 6 milyon çocuğun geleceği de öldü

3 yılı aşkın süredir devam eden Suriye'deki iç karışıklık, 0-18 yaş aralığında 6 milyon çocuğu etkiledi. 10 bin çocuğun hayatını kaybettiği olaylarda, karşılaştıkları kötü muamele ve zor hayat şartları dolayısıyla çocuklar, ruhsal olarak da yara aldı. 'Kayıp bir kuşağın ortaya çıkacağını' söyleyen UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Çocuklar, çok çok büyük bir travma yaşıyor. Birçoğu işkenceye maruz kaldı, suistimal edildi, çocuk askerliğe zorlandılar, çetelere dahil edildiler. Bu nedenle, oyun oynamak, okula gitmek yerine çok erken büyümek zorunda kaldılar. Milyonlarca çocuk ruhen yaralandığı için gelecekte, sağlıklı birer birey olma ihtimalleri bile kalmadı' dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.