Yılmaz: Kiğı'da 500'ün üzerinde ağır hasarlı yapı var

Yılmaz: Kiğı'da 500'ün üzerinde ağır hasarlı yapı var

​Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kiğı ilçesinde yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin AFAD'ın gerekli ön tespitleri yaptığını söyleyerek, buna göre 500'ün üzerinde ağır hasarlı yapı bulunduğunu belirtti.

Deprem bölgesinde inceleme yapmak üzere ilçeye gelen Yılmaz, Kiğı Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Ayhan'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlıkta yetkilerle bir süre toplantı yapan Yılmaz, depremde evleri hasar gören vatandaşlar için Yenişehir Mahallesi'nde kurulan konteyner kentte incelemede bulundu.

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kiğı ilçesinde 3 Aralık'ta 5,3 büyüklüğünde deprem yaşandığını anımsattı. Depremden Kiğı ve Yayladere ilçesinin etkilendiğini belirten Yılmaz, Bingöl merkez dahil çevre illerden de hissedilen bir deprem yaşandığını ve ardından da artçı depremlerin sürdüğünü kaydetti. 

Vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunan Yılmaz, depremde can kaybı ya da yaralanma meydana gelmediğini ifade ederek, "Ama yapılarda belli hasarlar var, ağır hasarlı yapılar, daha hafif hasar almış yapılar var. İlçe merkezlerimizde, köylerimizde AFAD müdürlüğümüz gerekli ön tespitleri yapmış durumda. Buna göre elimizde belli rakamlar var. Ön tespitlere göre 500'ün üzerinde ağır hasarlı yapı görünüyor" dedi. 

Bölgede kış şartları nedeniyle vatandaşların çadırlarda barınmasının zor olduğunu, bu nedenle çadır yerine konteynerlerin uygun görüldüğünü anlatan Yılmaz, bugün itibariyle 100 konteynerin ilçeye ulaştığını ve belli bir alanda konteynerlerin kurulduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.