Yılbaşı için ağaç kesenleri ağır cezalar bekliyor

Yılbaşı için ağaç kesenleri ağır cezalar bekliyor

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Yavuz, "Yeni yıl öncesinde yılbaşı süsü olarak kullanmak üzere kaçak ağaç kesenlere 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek" dedi.

Yılbaşı süsü olarak kullanmak üzere kaçak ağaç kesenlere, Orman Kanunu uyarınca ağır cezalar verileceği bildirildi.

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları yeni yıl dolayısıyla ağaç kesmek yerine en az bir fidanı toprakla buluşturmaya davet etti.

Kırklareli'nin yüzde 40'ının orman olduğunu belirten Yavuz, yılbaşı öncesinde zaman zaman kaçak kesimlerle karşılaştıklarını ifade etti.
 
Kaçak ağaç kesenleri ağır cezaların beklediğini aktaran Yavuz, "Yılbaşı öncesinde 9 ekibimiz 24 saat ormanları koruyacak. Yeni yıl öncesinde yılbaşı süsü olarak kullanmak üzere kaçak ağaç kesenlere Orman Kanunu uyarınca 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek" diye konuştu.
 
Vatandaşları bu konuda bilinçli olmaya çağıran Yavuz, şunları kaydetti:
 
"Yeni yıl öncesi süs amaçlı ağaç kesmek yerine her vatandaşımızı ağaç dikmeye davet ediyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü olarak yeni yıl öncesinde vatandaşlarımıza 5 bin çam fidanını ücretsiz dağıtacağız. Bu nedenle ekiplerimiz gece gündüz demeden ormanlarımızı gözetliyor. Vatandaşlarımızın şüphelendikleri durumlarda Alo 177 ücretsiz ihbar hattımızdan bize ulaşabilir. Ağaç kestiği için hiçbir vatandaşımızın zarar görmesini istemiyoruz."
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.