Yığma taş cami 29 yılda tamamlandı

Yığma taş cami 29 yılda tamamlandı

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı.

İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin ölçüleri baz alınarak yapımına başlanan caminin bitirilmesi, inşaatın tamamında taş kullanılması, işçiliği ve belirli bir finansmanının olmaması nedeniyle uzun sürdü.
 
Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve kündekari işçiliğiyle yapılan kapılarının bu yılın başında takılmasıyla inşaatı tamamlanan Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.
 
Sarayburnu Camisi ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi, 1987'de İstanbul Şehzadebaşı camisinin ölçülerinden ve mimarisinden hareketle inşaata başladıklarını söyledi.
 
Caminin yapımının kuzey ve batı kapılarının takılmasıyla bu yıl sona erdiğini belirten Sipahi, "Osmanlı ve Selçuklu mimarisini harmanlayarak ortaya çıkardığımız eser, hamdolsun artık tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'dan kalma eserlerimiz var, görüyoruz, halen yaşıyor. Bu cami de onlar gibi yaşayacak" dedi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.