Yetersiz beslenen çocuk sayısı iki kattan fazla artabilir

Yetersiz beslenen çocuk sayısı iki kattan fazla artabilir

UNICEF'in hazırladığı raporda Karayip ülkesi Haiti'de koronavirüs salgınının etkisiyle yetersiz beslenen çocukların sayısının artacağı açıklandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) raporuna göre, ülkede 2020'de "şiddetli akut yetersiz beslenme"den muzdarip 5 yaş altı çocuk sayısı yaklaşık 41 bin iken, bu yıl 86 bini aşacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan yalnızca "akut yetersiz beslenme"den muzdarip 5 yaş altı çocukların sayısının ise 134 binden 217 bine çıkması bekleniyor.

4,4 milyon kişi yetersiz besleniyor

Yaklaşık 11,5 milyon nüfuslu Haiti'de 1,9 milyonu çocuk toplam 4,4 milyon kişi yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya bulunuyor.

UNICEF Latin Amerika ve Karayipler Bölge Direktörü Jean Gough, raporla ilgili yaptığı açıklamada, Haiti'ye yaptığı bir haftalık ziyarette krizin boyutuna tanıklık ettiğini söyledi.

Gough, "Çok sayıda çocuğun yetersiz beslenmeden hastalandığını üzülerek gördüm. Bunlardan bazıları zamanında tedavi edilmezlerse iyileşemeyecekler" dedi.

Kızamık salgını görülebilir

Ülkede ayrıca koronavirüs salgınının sağlık sisteminde yarattığı yoğunluk nedeniyle çocukların aşılanma oranı yüzde 44'ten yüzde 28'e gerilediğini kaydeden yetkililer, bunun difteri vakalarını artırdığı ve bu yıl kızamık salgını çıkmasının beklendiğini vurguladı.

Yetkililer, aşılanamayan çocukların yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetme olasılığının daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

UNICEF bu yıl Haiti'deki insani yardımlar için 49 milyon dolarlık bütçeye gereksinim duyuyor. Henüz küçük bir bölümü için üye ülkelerden bağış taahhüdü alınabilen bütçenin 5,2 milyon dolarının gıda yardımlarına, 4,9 milyonunun ise çocukların aşılanmasına ayrılması planlanıyor.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.