Yeşilay yeni bağımlılığımız teknolojiye karşı uyardı

Yeşilay yeni bağımlılığımız teknolojiye karşı uyardı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, teknoloji bağımlılığının çağın yeni hastalığı haline geldiğini söyledi.

Teknoloji bağımlılığıyla mücadelede anne ve babalara büyük iş düştüğünü anlatan Aslanbaba, çocukları tablet, bilgisayar ve internetten ayrılmayan ailelerin ciddi sıkıntılar yaşadığını anlattı. Aslanbaba, şunları söyledi: "Bugün bu bağımlılıkla birlikte yalnızlaşan insanlar aynı ev içerisinde, mekanlarda zamanını telefona bağlı geçiriyor. Zaman zaman aileler de buna katılıyor. Örneğin çocuk annesine yan odadan mesaj atıyor 'Anne babama söyle bana 10 lira harçlık bıraksın' diyor. Halbuki yan odaya yürüse yüz yüze konuşabilecek. Hepimiz çocukların eline tabletler, akıllı telefonlar ve bilgisayar veriyoruz. Bununla birlikte çocuk kendisini sanal ortama bağlıyor. İnternet başında geçirilen süre gün geçtikçe artıyor. Ancak anne ve babalar teknolojik bağımlılığın psikolojik rahatsızlıklara neden olduğu konusuna bilinçli değiller."

'TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK SAPLANTIDIR'

Teknoloji bağımlılığının Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından çok yakından takip edildiğini belirten Aslanbaba, "Biz Yeşilay olarak teknolojiye karşı değiliz, ancak kullanımının doğru olması gerektiğini düşünüyoruz. Ahlakımızı, insan ahlakını, gelenek göreneklerimize uygun olmayan siteler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından engelleniyor. Ancak 'hacker' olarak tabir ettiğimiz korsanlar ve bu işin ticaretini yapan insanlar yine de yayınlıyorlar. Asıl iş burada anne babaya düşüyor. Çocuklarımızın teknolojiyle olan bağlantılarını kontrollü götürmemiz lazım. Teknoloji zaman geçirecek alan değil, işimizi gören bir zemin olmalıdır. Bugün yaşadığımız sorun da bu zaten. Devlet tarafından kısıtlamalar yapılacak ama ailelerin de kullanım sınırlarını iyi çizmeli" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.