Yeşil Hat içindeki Araplar kepenk kapattı

Yeşil Hat içindeki Araplar kepenk kapattı

İsrail'in 1948'de işgal ettiği ve "Yeşil Hat" olarak adlandırılan topraklardaki köy ve kentlerde okul, kurum, iş yeri ve dükkanlarda grev yapıldı.

 İsrail'in, Raid Salah liderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi'nin yasa dışı ilan edilmesine tepki gösteren "Yeşil Hat" içindeki Araplar kepenk kapattı.

Filistin'deki tüm parti ve Arap hareketlerini temsil eden "Filistin Topraklarındaki Arap Kitlelerini İzleme Komistesi"nin çağrısına karşılık veren "İsrail'in 1948'de işgal ettiği ve "Yeşil Hat" olarak adlandırılan topraklardaki köy ve kentlerde okul, kurum, iş yeri ve dükkanlarda greve gidildi.

1948 topraklarında, İsrail'in aldığı karara tepki olarak cumartesi günü de geniş çaplı gösteri düzenlenmesi planlanıyor.

İsrail güvenlik kabinesi önceki gün, Şeyh Raid Salah liderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi'ni "yasa dışı örgüt" ilan etmişti.

İsrail hükümeti, 15 Ekim'de, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah ve Dış İlişkiler Büro Başkanı Yusuf Avavde'ye yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılında yaşanan savaş ve sonrasında yaşanan işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. Tel Aviv yönetimi, söz konusu Filistinlileri "İsrailli Araplar" diye tanımlıyor. 1948 Filistin İslami Hareketi de İsrail vatandaşı Filistinlilerin kurduğu geniş tabanlı bir toplumsal hareket özelliğini

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.